Друк

День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років

.

Сьогодні начальник районної військової адміністрації Іван Туровський і перший заступник начальника РВА Юрій Оханський поклали квіти до пам'ятників, пам’ятних знаків і  могил загиблих воїнів в містах Звягель і Баранівка.

Звичай покладання квітів у День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років – це вираз пошани загиблим у війні та символ нашої вдячності всім її жертвам. Щорічно 8 травня у багатьох країнах світу люди збираються біля пам'ятників, щоб вшанувати  тих, хто віддав своє життя за мир та свободу.

«Цей день став символом завершення війни в Європі, падіння нацизму та кінця терору. Згадуються подвиги солдатів, що воювали, мирних жертв та всіх, хто зробив свій внесок у перемогу над фашизмом. Це день, коли світ вшановує  загиблих та вірить, що урок історії засвоєний, і такі трагедії більше не повторяться. Але на жорстких помилках вчаться не всі: і в сучасному цивілізованому світі росія пішла на підлий крок. Тому для нас 8 травня набуває ще більш болючого змісту», - говорив у своєму виступі Іван Туровський.

Але всі війни закінчуються: ми обов'язково переможемо, а винні будуть покарані, адже справедливість завжди перемагає.