Друк

Пісня Берегині

.

Чия то пісня — Чураївни? Мавки?

В ній — України незнищенний Дух,

В ній — думи Бондарівни, Богуславки,

В ній синьо-жовті гомонять світанки…

До мушлі Слова прикипів мій слух.

 

Преславні Образи живуть в уяві

Нетлінним світлом празникових зір.

В часи негоди вони поряд з нами —

Спішать до нас з Молитвами-Піснями!...

Від рідних голосів дзвенить ефір.

Стікають в мушлю сльози Ярославни…

Ген видно Берегиню в русі вод,

Що Тризуб Золотий в руках тримає!

Вона, напевно, переправу знає

В той вік, де був щасливим мій народ!

Чия то пісня? Може, Берегині?..

Ніна Талько-Петрук

Другого лютого зональний творчий звіт аматорів сцени «Я люблю Україну пісенну свою» задзвенів у неповторному лісовому краї Чижівської об’єднаної територіальної громади. Гостей, шанувальників народної культури та талановитих аматорів з сіл Чижівка, Вербівка, Красилівка, Таращанка, Курчицька Гута, Курчиця, Мала Цвіля, Михиївка, Ходурки гостинно приймав Чижівський  Будинок культури.

Оптимістичними словами про незнищенний дух української нації розпочав творчі виступи Володимир Оголь – завідувач сектору освіти, культури, сім’ї, молоді, спорту та захисту дітей Чижівської ОТГ.

Члени журі у складі заслуженого працівника культури України Юрія Лагасюка, начальника відділу культури районної державної адміністрації Лілії Бобровської, працівників районного методичного центру народної творчості з теплотою зустрічали кожен аматорський колектив, кожного окремого артиста, бо ж хто як не вони глибоко розуміють, що саме народна творчість є ЖИВИЛОМ національної культури, сприйняттям та унікальним проявом України в світі. Також уже традиційно, на творчому огляді клубних закладів Чижівської громади була присутня перший заступник голови районної державної адміністрації Наталія Даниленко.

А ще очі журі та всіх присутніх притягував дорогоцінний скарб — дивовижна, яскрава виставка робіт незабутньої вишивальниці прадавніх поліських узорів Марії Іванівни Петльованої з села Чижівка, які вона передала у спадок своїй доньці — Ніні Миколаївні.

Радувало, що глядачі переповненої святкової зали були щедрими на емоції, аплодисменти, а всі артисти випромінювали те живе світло, з якого народжуються свята і надія в сонячне майбутнє нашого неперевершеного народу.

На завершення творчого дійства Лілія Бобровська звернулася  до всіх присутніх зі словами подяки і побажаннями, які за народним повір’ям — збуваються весною.

 

Методист РМЦНТ 

Ніна Петрук

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
http://mail.nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/8770-pisnya-bereginya#sigProGalleria84fdd9286f
joomlamodniyportal.ru