Друк

Наша славна землячка

.

З нагоди відзначення 148-ї річниці від дня народження Лесі Українки у районній бібліотеці імені Лесі Українки відбулися щорічні Лесині читання «Вона в віки майбутні йти повинна».

Під час читання поезії юні декламатори проявили високий рівень виконавської майстерності, намагалися розкрити свій творчий задум. Учасники Лесиних читань представили поезію Лесі Українки на обласному конкурсі читців-декламаторів, що відбувся у міському Палаці культури ім. Лесі Українки. Неповторність поезії видатної землячки відчувалася в виступах читачів Анастасії Федорчук (с. Борисівка), Богдани Дмитрук (с. Токарів), Ангеліни Тарасюк (с. Кануни).
За участь в конкурсі наші зірочки отримали подяки та були запрошені до літературно-меморіального музею Лесі Українки на традиційну «Плеяду паростків Лесиного слова». Наша землячка-письменниця Лариса Герус подарувала бібліотеці нову книгу новел «Бузковий цвіт». Новели, як той чарівний світ,несуть в собі надзвичайну ліричність та життєдайну силу.
Пройдуть роки, десятиліття, століття, а Лесина поезія буде жити, бо «від юних літ і до останнього подиху стояла наша прекрасна Леся Українка з вояцьким щитом у руці на стражі правди».

Провідний методист районної
бібліотеки ім. Лесі Українки
Олена Данюк

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
http://mail.nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/8763-nasha-slavna-zemlyachka#sigProGalleria0be15a5bd2
joomlamodniyportal.ru