Друк

Відбувся ще один виїзний семінар-нарада в Чижівській громаді

.

Керівники громад району продовжують знайомитись з роботою колег та обмінюватись досвідом у залученні інвестицій та впровадженні нових практик у керуванні громадою.

Начальник районної військової адміністрації Іван Туровський, голова районної ради Артур Загривий та голови міських, селищних та сільських рад сьогодні зібрались в Чижівці. Місцем зустрічі було відоме на всю Україну ТОВ «Церсаніт Інвест» - підприємство, що спеціалізується на виробництві керамічних санітарно-технічних виробів.

Далі за планом говорили про досвід співпраці Чижівської сільської ради з основними бюджетоутворювальними підприємствами в соціально-економічному розвитку громади на прикладі нещодавно реформованої ПрАТ «Чижівська паперова фабрика» та ТОВ «Рихальський завод сухого молока». Побачили виробництво паперових серветок та туалетного паперу, цікавий та максимально екологічно чистий процес.

Останнє підприємство більш ніж 85 років виробляє високоякісну молочну продукцію: сухі молочні продукти, вершкове масло та спреди. Продукція заводу має попит, як серед українських споживачів, так і в країнах Європи, Близького Сходу, Африки; вона неодноразово відзначалася нагородами оглядів і конкурсів.
Технічний директор ТОВ «Гідроенергоінвест» – Сергій Щербина розповів про роль у розвитку енергетичного сектору України гідроелектростанції МГЕС Чижівка.
Ще присутні оглянули Чижівський та Рихальський ліцеї та ознайомились зі станом освіти в громаді, а також побачили методику вирощування посадкового матеріалу декоративних рослин на території Курчицького лісництва філії «Звягельське лісове господарство» ДП «Ліси України» у селі Ходурки.
Крім того, на нараді обговорили такі важливі питання, як ведення містобудівної документації на місцевому рівні, відновлення роботи пунктів незламності у Звягельському районі та забезпечення їх необхідним обладнанням.
«Радий, що ці наші зустрічі продовжуються – це важливий крок у відбудові економіки нашого району та, як наслідок України в цілому. Ми вже відвідали декілька громад, побачили їх досвід і кожного разу це абсолютно нові емоції. Мені імпонують методи керівництва кожного, адже в кожній громаді є щось унікальне. Кожен з керівників погоджується, що ці зустрічі матимуть свій результат у найближчому майбутньому, адже окрім екскурсій це можливість ставити питання та найважливіше все ж переймати досвід одне в одного та розвивати свою громаду», – говорив Іван Туровський.