Друк

Відбулися урочистості з нагоди святкування Дня Прапора України та 30-ї річниці незалежності України

.

Сьогодні, 20 серпня, у приміщенні великої зали Будинку рад відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення Дня Прапора та 30-ї річниці незалежності України за ініціативи голів Новоград-Волинської райдержадміністрації та районної ради.
Участь у заходах взяли представники підприємств, організацій, поліції, територіальних громад Новоград-Волинського району, військовослужбовці, депутати Житомирської обласної та Новоград-Волинської рад, ЗМІ та громадськість.
Святковий захід розпочався під звуки державного гімну України.
 
З вітальними словами до присутніх звернувся голова Новоград-Волинської райдержадміністрації В'ячеслав Авраменко:
«Шановні учасники урочистого зібрання, дозвольте привітати Вас з найбільшими святами нашої держави – Днем Державного Прапора та Днем Незалежності України!
Нехай кожний новий ранок надихає вас на нові звершення, на нові добрі справи в ім’я нашої України та її майбутніх поколінь. Низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю наших земляків, які загинули, але продовжують жити у наших серцях. Зичу всім вам міцного здоров’я, добробуту, родинного тепла і затишку, прихильності долі, взаємної поваги та глибокої віри у гідне майбутнє рідної землі!
Нехай жовто-синім прапором майорить наша гордість за величний український народ, за Україну, важливою частинкою якої є Новоград-Волинський район. Нехай звучить він гордим словом українського гімну! Хай нас супроводжують упевненість у завтрашньому дні та віра у щасливе майбуття. І пам’ятаймо, що залежить воно від нас, лише ми у змозі створити для себе достойну процвітаючу державу, якою можна пишатися і яку неможливо не любити. Слава Україні!»
 
Святкування продовжилось урочистою церемонією нагородження кращих працівників різних галузей економіки і соціальної сфери району грамотами та подяками Житомирської обласної та Новоград-Волинської районної державних адміністрацій.
 
Крім того, учасників заходу привітали депутат Житомирської обласної ради, директор ДП "Меблева фабрика Мірт" Олександр Ющенко, голова Новоград-Волинської районної ради Артур Загривий, вручивши грамоти та подяки Житомирської обласної та Новоград-Волинської районної рад.
Матерям, які виховали сильних, мужніх патріотів України, чиї сини, коли виникла загроза для нашої Батьківщини, не вагаючись пішли її боронити, вручили відзнаки «Орден матері бійця АТО».
 
Під час заходу лунали музичні твори у виконанні працівників будинків культури Новоград-Волинського району.
 
У ході урочистостей В'ячеслав Авраменко та Артур Загривий нагородили ювілейним орденом «Незалежна Україна» директорів державних підприємств, учасників бойових дій в зоні проведення АТО, депутатів, працівників освіти, лікарів та голів територіальних громад за визначні особисті заслуги у становленні незалежної України, зміцненні її державності, захисті Вітчизни та служінні українському народові, а також за вагомий внесок у розвиток економіки, освіти, культури та спорту, активну благодійну й громадську діяльність та з нагоди відзначення 30-ї річниці незалежності України.
 
На завершення присутні вшанували пам’ять героїв, які загинули за свободу і незалежність нашої держави хвилиною мовчання.