Друк

День Соборності України відзначили у районі

.

Районний захід з нагоди відзначення Дня Соборності України та 100-річчя від дня проголошення Акта злуки Української народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в одну державу відбувся сьогодні, 22 січня.

Урочистості, присвячені черговій річниці Дня Соборності України, вже традиційно, пройшли на кордоні Житомирської та Рівненської областей. Серед присутніх: депутати Житомирської обласної ради Віктор Мельник та Степан Нусбаум, голова Рівненської обласної державної адміністрації Олексій Муляренко, керівництво Новоград-Волинського та Корецького районів – перший заступник голови Новоград-Волинської районної державної адміністрації Наталія Даниленко, заступник голови Новоград-Волинської райдержадміністрації Андрій Подік, заступник голови Новоград-Волинської районної ради Зінаїда Ляхович, голова Корецької районної державної адміністрації Сергій Черній, голова Корецької районної ради Ігор Хоменчук, депутати районної ради, працівники Новоград-Волинської райдержадміністрації, сільські голови, представники громадських організацій та жителі районів.
Величезним державним прапором зустрічала Новоград-Волинщина своїх сусідів – делагацію із Рівненщини – керівників Рівненської області та Корецького району.
Керівництво Новоград-Волинського та Корецького районів вже традиційно при зустрічі обмінялися запашними короваями.
Міцного здоров'я, щастя, добра, миру і віри у гідне майбутнє рідного краю та всієї України бажали виступаючі у своїх промовах.
Під час святкового заходу перший заступник голови Новоград-Волинської райдержадміністрації Наталія Даниленко урочисто прийняла від керівників Корецького району символічний «Рушник єднання», який віднині помандрує по Житомирщині, де його вишиватимуть, засіватимуть його полотно символами єдності та процвітання майстрині-вишивальниці.
Окрім того у ході урочистостей було розгорнуто славнозвісний «Рушник миру», вишитий дитячими руками.
Музичною окрасою зібрання стали виступи від представників відділу культури Новоград-Волинської райдержадміністрацій.
Символічним ланцюгом єднання було завершено урочистий захід. Учасники заходу, взявшися за руки, розгорнули величезний 40-ка метровий державний прапор. Саме таким чином було символічно відтворено об'єднання Сходу та Заходу – Житомирської та Рівненської областей.
Довідково:
22 січня 1919 року було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. Цього дня згадується і інша подія, що відбулася за рік до того – 22 січня 1918 року було прийнято IV Універсал Української Центральної Ради, яким проголошувалася повна незалежність Української Народної Республіки від Росії. «...Віднині во єдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України — Галичина, Буковина, Закарпаття і Наддніпрянська Україна. Здійснилися віковічні мрії, для яких жили і за які вмирали найкращі сини України. Віднині є тільки одна незалежна Українська Народна республіка. Віднині український народ увільнений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об'єднати всі зусилля своїх синів для створення нероздільної, незалежної української держави, на добро і щастя українського народу», - йдеться в Універсалі.

Відділ огранізаційно-інформаційної роботи РДА

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://mail.nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/8669-22012019#sigProGalleriae289b042c2
joomlamodniyportal.ru

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://mail.nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/8669-22012019#sigProGalleriaf4f56237a2
joomlamodniyportal.ru