Друк

У районі вшанували учасників бойових дій на території інших держав

.

Відповідно до Указу Президента України, 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Для кожного з нас це пам'ятний день, адже саме 15 лютого у 1989 році Демократичну Республіку Афганістан покинули останні підрозділи солдат колишнього Радянського Союзу. На знак глибокої поваги до своїх синів, яким мимоволі випало воювати далеко від рідних домівок і до того ж за чужі інтереси, наша країна почала офіційно відзначати 15 лютого, як День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
Тому сьогодні колишні воїни-афганці нашого району зустрілися, щоб відзначити чергову пам'ятну річницю.
Вже традиційно зустріч розпочалася з урочистої ходи від площі Лесі Українки до пам'ятного знаку землякам воїнам-інтернаціоналістам. Саме там і відбувся мітинг та покладання квітів до підніжжя пам'ятного знаку.
У заході взяли участь керівництво району та міста, члени міськрайонної Спілки ветеранів афганської війни, колишні воїни-афганці, їх родини, військові місцевого гарнізону, жителі району та гості міста.
Пам'ять воїнів-афганців та українців, які загинули внаслідок бойових дій на території інших держав присутні вшанували хвилиною мовчання, а військові – салютом..
У рамках заходу відбулося нагородження воїнів-афганців почесними грамотами та медалями.
Так пройшла чергова зустріч людей, яких об'єднала війна на чужій землі, людей, які гідно виконали свій обов'язок, проявивши найкращі якості українського воїна.

Відділ організаційно-інформаційної роботи РДА

joomlamodniyportal.ru