Друк

Афганістан болить в моїй душі

.

13 лютого 2018 року у приміщенні Пилиповицької сільської бібліотеки проведено інформаційну годину «Афганістан болить в моїй душі», присвячену Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

На захід були запрошені воїни-інтернаціоналісти, які проживають на території Пилиповицької сільської ради Гаврилюк Дмитро Семенович, Манзій Олександр Семенович, Скаковський Володимир Броніславович, Шевчук Микола Євгенович, Шимончук Володимир Євгенович, а також: Пилиповицький сільський голова Надія Володимирівна Панфелюк, директор Пилиповицького будинку культури Янчук Альона Олександрівна, учні Пилиповицької ЗОШ І-ІІІ ст. 9-11 класів та класні керівники Григорчук Микола Леонідович та Міщенко Юлія Вікторівна.
Ведучі заходу Максим Опанасюк та Дереженко Руслана учні 11-го класу, розповіли про Афганську війну, яка тривала з 25 грудня 1979 року до 15 лютого 1989 року, та про саму країну Афганістан. Бібліотекар Яна Володимирівна Єжова читала вірші, присвячені учасникам Афганської війни.
Під час розповіді на моніторі транслювалися слайди та відео бойових дій на території Афганістану. Також присутнім було запропоновано до перегляду фільм-хроніку «Війна в Афганістані». Всіх тих, хто віддав своє життя на чужій війні вшанували хвилиною мовчання. Сільський голова Н. В. Панфелюк поділилася своїми спогадами про ті страшні події та зачитала власний вірш, присвячений Афганській війні, після чого вручила всім воїнам грошові премії.
На завершення заходу бібліотекар ознайомила присутніх з літературою про військових миротворців та папками-досьє, у яких зібрано свідчення очевидців та статті з місцевих газет про наших односельчан, які воювали на території інших держав.

Матеріал підготувала бібліотекар
Пилиповицької сільської бібліотеки
Яна Єжова

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://mail.nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/7898-afganistan-bolit-v-mojij-dushi#sigProGalleria9dc6fee9b7
joomlamodniyportal.ru