Друк

Відбулася нарада з питань стану безробіття у районі

.

29 березня перший заступник голови районної державної адміністрації Наталія Даниленко провела нараду з питань стану безробіття у районі за участі заступника голови райдержадміністрації Андрія Подіка та директора Новоград-Волинського міського центру зайнятості Віктора Сербіна.

Під час наради була обговорена ситуація щодо зайнятості населення району на сьогоднішній день та шляхи вирішення проблем працевлаштування.
У ході роботи Віктор Сербін розповів, що у районі понад 27 000 працездатного населення, з них понад 6 000 працюючих, не враховуючи осіб, які працюють за договорами цивільно-правового характеру, та, які працюють неповний робочий день. Виходячи з цього міський центр зайнятості вносить пропозиції щодо вивчення стану зайнятості жителів району. Для цього потрібно, перш за все, рекомендувати сільським, селищному головам вивчити ситуацію щодо зайнятості населення на територіях підпорядкованих їм сіл і досконало дослідити шляхи заробітку серед населення району. Це допоможе ефективно розв'язати посталі проблеми, попрацювавши з кожною непрацевлаштованою категорією громадян окремо, та надавши їм конкретні рекомендації щодо вирішення питання працевлаштування. Наприклад: легалізація «тіньовиків» через заохочення працедавця компенсацією єдиного соціального внеску; офіційне залучення «нелегалів» до робіт тимчасового характеру; організація офіційного стажування особи, яка перебуває на обліку в центрі зайнятості; допомога в працевлаштуванні та пошук можливості перевезення до місця роботи у разі відсутності робочих місць за місцем проживання; у разі потреби роботодавця, здійснення організації професійного навчання; сприяння «заробітчанам» у пошуку роботи за місцем проживання; організація громадських робіт для безробітних громадян.
Варто зазначити, що робота в цьому напрямку в районі ведеться давно. При райдержадміністрації постійно працює робоча група з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення, метою діяльності якої є детінізація доходів та відносин у сфері зайнятості населення, захисту прав громадян, пов'язаних з легалізацією трудових відносин між роботодавцями та найманими працівниками. Тож ситуація під контролем. Але задля досягнення масштабних змін, ще потрібно працювати.

Відділ організаційно-інформаційної роботи РДА 

joomlamodniyportal.ru