Друк

Відбулося чергове засідання районної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

.

11 серпня відбулося чергове засідання районної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під керівництвом голови райдержадміністрації В’ячеслава Авраменка.
На порядок денний виносилося питання:
1. Про вжиття додаткових заходів щодо забезпечення охорони лісів, а також інших екосистем від пожеж.
2. Про стан протипожежного водопостачання в районі.
3. Про стан протипожежного захисту дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів та їх готовність до нового 2021/2022 навчального року.
4. Про стан забезпечення населення якісною та безпечною для здоров'я питною водою.
5. Про затвердження переліку ймовірних надзвичайних ситуацій на території району.
6. Про затвердження Плану залучення сил та засобів на гасіння пожеж, ліквідацію аварій, катастроф, стихійних лих на території Новоград-Волинського району.
 
За підсумками засідання члени комісії прийняли відповідні рішення, зокрема:
1. Структурним підрозділам центральних органів виконавчої влади на території району, рекомендувати міським, селищним, сільським радам взяти до виконання рішення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 02.08.2021 (протокол №15) щодо вжиття додаткових заходів із забезпечення охорони лісів, а також інших екосистем від пожеж.
2. Рекомендувати міським, селищним, сільським радам:
1) встановлювати тимчасові обмеження на відвідування населенням, проведення масових заходів, обмеження проведення певних видів робіт у лісових ділянках комунальної власності на період високої та надзвичайної пожежної небезпеки;
1) включити у місцеві програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій та забезпечення пожежної безпеки на 2021-2025 роки заходи щодо створення та приведення джерел зовнішнього протипожежного водопостачання у відповідність до пункту 2 розділу 5 наказу МВС України від 30.12.2014 №1417 "Про затвердження Правил пожежної безпеки в Україні" та ДБН В.2.5-74-2013 "Водопостачання. Зовнішні мережі та споруди", якщо фінансування таких заходів не передбачено з інших джерел;
2) в першу чергу створювати та обладнувати зовнішнє протипожежне водопостачання в населених пунктах та на об’єктах, де таких джерел взагалі немає.
3) продовжити роботу щодо утримання у належному стані наявних у будівлях закладів електромереж, систем опалення та первинних засобів пожежогасіння, проводити їх періодичну перевірку та обслуговування;
До початку навчального року усунути всі недоліки, визначені приписами державного нагляду у сфері техногенної та пожежної безпеки.
4) створити або поновити місцеві програми "Питна вода".
 
2. Рекомендувати міським, селищним, сільським радам, керівникам промислових підприємств, сільгосппідприємств, об’єктів громадського харчування, соціального захисту населення:
1) поновити санітарні паспорти безпечних джерел водопостачання;
2) забезпечити дотримання зон суворого режиму джерел водопостачання відповідно до вимог чинного законодавства;
3) забезпечити проведення на водопроводах та в громадських криницях лабораторного контролю безпечності та якості питної води відповідно до Державних санітарних норм та правил "Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною" 2.2.4-171-10;
4) 1 раз на 3 роки проводити лабораторні дослідження якості питної води за радіаційними показниками та поновлювати паспорти радіаційної безпеки питної води;
 
3. Затвердити Перелік ймовірних надзвичайних ситуацій на території району).
 
4. Затвердити План залучення сил і засобів на гасіння пожеж, ліквідацію аварій, стихійних лих, катастроф на території Новоград-Волинського району.
 

joomlamodniyportal.ru