Друк

Участь керівництва району в робочій нараді

.

Сьогодні, 30 червня, Центральна виборча комісія під головуванням члена Комісії Сергія Постівого в режимі відеоконференцзв’язку провела нараду щодо забезпечення доступності приміщень для голосування та приміщень виборчих комісій. У нараді взяли участь голова райдержадміністрації В’ячеслав Авраменко, перший заступник голови райдержадміністрації Іван Туровський, керівник апарату райдержадміністрації Михайло Гайдаєнко, начальник відділу ведення Державного реєстру виборців Віктор Пригоцький, представники органів місцевого самоврядування Новоград-Волинського району.
У ході наради обговорено питання про визначені Виборчим кодексом вимоги та строки щодо забезпечення доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення приміщень, що надаються дільничним виборчим комісіям для організації їх роботи та проведення голосування.
Також учасників наради ознайомили з результатами пілотного проєкту “Разом за доступні вибори”, реалізованого під час місцевих виборів 25 жовтня 2020 року; рекомендаціями щодо адаптування приміщень для голосування та вартість його реалізації; наявними проблемами доступності приміщень для голосування, встановленими за результатами аудиту державних органів та неурядових громадських організацій.
Виборчим кодексом визначено, що саме місцеві виконавчі органи державної влади та органи місцевого самоврядування мають забезпечити доступність для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення приміщень для голосування (термін виконання даного завдання до 01 січня 2025 року).
 
 

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://mail.nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/30-novini/10429-uchast-kerivnytstva-raionu-v-robochii-naradi#sigProGalleria6602496c93
joomlamodniyportal.ru