Друк

Санаторно-курортне оздоровлення учасників АТО та учасників Революції Гідності

.

Держава гарантує постраждалим учасникам АТО (демобілізованим) та постраждалим учасникам Революції Гідності право на безоплатне санаторно-курортне лікування.

На сьогоднішній день відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 № 200 „ Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників Революції Гідності та учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням" (зі змінами) постраждалі учасники АТО та учасники Революції Гідності мають можливість самостійно обрати заклад санаторно-курортного лікування відповідно до профілю захворювання.
Для одержання санаторно-курортного оздоровлення постраждалим учасникам АТО та постраждалим учасникам Революції Гідності необхідно стати на облік в управління соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання.
Для взяття на облік особа чи її законний представник подає:
- заяву;
- медичну довідку лікувальної установи за формою № 070/о;
- копію посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни;
- копію паспорта громадянина України;
- копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті);
- копію військового квитка (за наявності) та копію документа, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.
Враховуючи зазначене, пропонуємо учасникам АТО не зволікати з використанням свого права на санаторно-курортне лікування та звертатися до Управління праці та соціального захисту населення Новоград-Волинської РДА за адресою: вул. Ушакова 4/5, м. Новоград-Волинський або за телефоном: 3-51-13.

Завідувач сектору обслуговування інвалідів та надання цільових допомог Т.А. Шульга