Друк

Презентація книги

.

«Екологічні проблеми річки Случ та інших водних плес Житомирської області. Туристсько – рекреаційні зони надслучанського краю»

(проведена в читальному залі
районної бібліотеки для дорослих
імені Лесі Українки)

Дане видання – це 43 том наукових праць із серії «Велика Волинь» - містить матеріали Всеукраїнської конференції, що відбулася 27-28 січня 2011 року в м. Новограді-Волинському. В ньому представлені матеріали з питань екології водойм та охорони довкілля, прогнозується економічний розвиток Звягельського краю, публікуються методичні рекомендації та досвід роботи з проблем екологічного виховання, розповідається про відомих уродженців Звягельщини та використання туристичних можливостей краю.
В розділі «Екологічні проблеми середніх і малих річок регіону та шляхи їх розв'язання» висвітлюються екологічні проблеми річки Случ. Витоки Случі починаються з околиці населеного пункту Червоний Случ, що на Хмельниччині. Далі несе вона свої води Поліською низовиною через Житомирщину і Рівненщину. Довжина річки 451 км. На високому скелястому березі Случі розкинулось наше місто Новоград-Волинський. Багатий тваринний і рослинний світ річки та її берегів, але викликає занепокоєння її екологічний стан.
В ході презентації, читачів було ознайомлено з матеріалами з періодичних видань про екологічну загрозу Случу, яку несе річка Хомора, забруднена стоками Понінківської паперової фабрики, де не працюють очисні споруди. Питання забруднення води в Случі надзвичайно хвилює звягельчан, тому що Случ є джерелом питної води в місті. А несе свої води Случ в Горинь, яка впадає в Прип'ять, а та – у Дніпро. Тому брудна річка загрожує екологічною катастрофою всій Україні.

Матеріал підготувала
бібліотекар читального залу
районної бібліотеки для дорослих
Марія Матвійчук