Друк

Підсумки тижня: Підтримка ЗСУ, Облаштування укриттів, «Прозорість та підзвітність», «Пліч-о-пліч. Разом переможемо»

.

На майданчику офіційного медіацентру ОВА начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко традиційно підбив підсумки роботи за тиждень. 

Продовжуємо працювати задля нашої перемоги! На початку тижня провели нараду щодо стану мобілізаційної роботи в громадах області. Багато наших хлопців та дівчат стоять на захисті країни від початку війни  та фактично безперервно перебувають на фронті. Вони – Герої, але, навіть Героям потрібен відпочинок. Саме тому поповнення лав Збройних сил України є одним з першочергових завдань та запорукою нашої Перемоги. Разом з представниками центрів комплектації та соціальної підтримки зі всієї області, керівниками громад, Національної поліції та Військової служби правопорядку обговорили питання взаємодії, підсилення інформування жителів громад про мобілізацію та навчання громадян. Ми не можемо допустити, щоб ворог знову стояв у нас на порозі та нищив все на своєму шляху. Мобілізація, підкріплена належною підготовкою воїнів — це запорука майбутнього України. 

Також, на цьому тижні, для трьох військових частин Збройних сил України  передали 8 автомобілів, 2 квадроцикли та 3 причепи від наших естонських друзів з благодійного фонду “Сакала“ та волонтерів громадської організації «Українська служба порятунку». 

Для наших десантників та бійців територіальної оборони передали близько 20 дронів від жителів Овруцької громади.

Дякуємо усім, хто залишається небайдужим та допомагає  захисникам України наближати нашу Перемогу! 

Під час робочої поїздки на північ Житомирщини перевірив результати будівництва сучасних протирадіаційних укриттів на території двох ліцеїв в Овруцькій та Словечанській громадах. 

В Овруцькому ліцеї за кошти освітньої субвенції з обласного бюджету провели капітальний ремонт укриття. В Словечанському ліцеї де навчається майже 300 школярів, укриття побудували з нуля, в якому зокрема, в рамках програми Велике будівництво, провели термосанацію. Також для учнів працює сучасний харчоблок, який працює за стандартами реформи шкільного харчування. 

Продовжуємо діяльність робочої групи «Прозорість та підзвітність» при Житомирській обласній адміністрації. 

Наші фахівці постійно здійснюють екстмоніторинг та аналіз  закупівель, що проводяться на території Житомирщини, задля запобігання зайвим витратам в умовах воєнного стану. 

У минулому місяці було відмінено 3 тендери на загальну суму 15 мільйонів гривень. Зокрема, капітальний ремонт з впровадженням енергоефективних заходів Звягельської Гімназії №7, а також придбання медичних препаратів та вугілля комунальними підприємствами області. 

Певен, що спільними зусиллями  ми зможемо забезпечити справедливий та прозорий розподіл коштів з урахуванням особливостей воєнного часу! 

На завершення, хочу поділитися результатами змагань шкільних ліг «Пліч-о-пліч. Разом переможемо». Радий повідомити, що на Житомирщині вже розпочався III етап змагань. У рамках цього проєкту, учні освітніх закладів Житомирської області змагатимуться з п’яти видів спорту: баскетбол, волейбол, футзал, спортивне орієнтування та черліденг. 

Спортивні ігри III етапу триватимуть до 30 квітня, а перші змагання стартують вже 07 квітня і триватимуть до 21 квітня. В них візьмуть участь юнаки та дівчата з 4 по 11 класи загальноосвітніх навчальних закладів області, загалом це 57 команд. Команди, які продемонструють найкращі результати на районному етапі, представлятимуть Житомирщину вже на обласному етапі змагань, який проходитиме у травні. 

Дякую всім за увагу, бажаю тихих та спокійних вихідних на Житомирщині. Не забуваємо, завдяки кому в нас є можливість жити та працювати у відносно мирній області. 

Підтримуємо наших захисників та віримо в Збройні сили України!

З сайту ЖОВА