Друк

Центри крові переходять до фази «утримання запасів» і заготовлятимуть переважно кров з негативним резус-фактором

.

За інформацією Спеціалізованої державної установи «Український центр трансплант-координації», наразі, завдяки спільним зусиллям наших громадян та медиків, в короткий термін сформовано запаси компонентів крові, які нині повністю забезпечують потреби з урахуванням поточної ситуації.

 

З 28 лютого центри крові переводяться до фази «утримання запасів» і заготовлятимуть кров переважно з негативним резус-фактором.

Проте, у разі зміни поточної ситуації, ми звернемося до громадян із проханням про донацію крові через офіційні сайти та сторінки у соцмережах Міністерства охорони здоров’я і Українського центру трансплант-координації.

Наголошуємо, що під час дії воєнного стану в Україні громадяни, які перебувають в обласних центрах, можуть стати потенційними донорами та зареєструватись через сайт https://account.donor.ua/register

У разі виникнення потреби в конкретній групі крові з вами зв’яжеться координатор центру крові.

Представників ЗМІ просимо у повідомленнях користуватися виключно перевіреною інформацією від пресслужби МОЗ, а також планувати і здійснювати відвідування центрів крові виключно за погодженням з військово-цивільними адміністраціями.

Щиро дякуємо за кожну донацію крові, здійснену для забезпечення потреб як Збройних Сил України та силових відомств, так і потреб мирного населення!