Друк

Чорнобильці повинні знати

.

Право на санаторно-курортне лікування мають громадяни, віднесені до І категорії, та діти - інваліди, інвалідність яких пов'язана з наслідками аварії на ЧАЕС. При цьому постраждалій особі забезпечено право вільного вибору санаторно–курортного закладу для оздоровлення чи відпочинку.

З січня 2019 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 16.01.2019 № 22 «Про встановлення розміру грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам і закладам оздоровлення та відпочинку у 2019 році». Постановою передбачено, що розмір грошової допомоги для компенсації вартості путівок через безготівкове перерахування санаторно-курортним закладам і закладам оздоровлення та відпочинку для санаторно-курортного лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, буде становити:
• для осіб, віднесених до категорії 1, — 7300 гривень;
• для осіб, віднесених до категорії 1, із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) — 22 200 гривень;
• для дітей, яким установлена інвалідність, пов'язана з Чорнобильською катастрофою, — 14 500 гривень.
В УПСЗН Новоград-Волинської райдержадміністрації на обліку для отримання санаторно-курортного лікування у 2019 році перебуває 42 громадянина 1 категорії, та 5 дітей – інвалідів, інвалідність яких пов'язана з наслідками аварії на ЧАЕС.
Відповідно до постанови КМУ від 08.11.2017 року № 838 розмір середньої вартості путівки для виплати грошової компенсації замість путівки громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи у 2019 р. становить в сумі 524,00грн.
Крім того нагадуємо, що прийом документів на отримання санаторно-курортного лікування в наступному році проводиться до 15 жовтня 2019 року.
Довідки за телеф.-2 -40-05

УПСЗН райдержадміністрації
відділ соціального
захисту громадян постраждалих
внаслідок аварії на ЧАЕС