Друк

«Іду на ви» – Президент України затвердив девіз ССО

.

«Іду на ви» – Петро Порошенко затвердив вислів легендарного князя Київської Русі Святослава Хороброго девізом Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Про це Президент України зазначив сьогодні, 17 січня, під час відвідування 142-го навчально-тренувального центру ССО у Бердичівському районі на Житомирщині.

«Днями я підписав Указ щодо заснування емблеми і символу, і прапору ССО та штандарту командувача. І відтепер вашим девізом стануть слова Київського князя Святослава Хороброго: "Іду на ви", які більше тисячі років тому наводили жах на ворогів», – сказав Глава держави.

Саме вислів князя Святослава Хороброго «Іду на ви» відтепер розміщений на емблемі і прапорі Сил спеціальних операцій, який вручив сьогодні Верховний Головнокомандувач.

«"Іду на ви" – вислів легендарного князя Київської Русі Святослава Хороброго на означення військових дій. Тепер Указом Президента України Петра Порошенка цей грізний вислів буде девізом Сил спеціальних операцій Збройних Сил України. Також Указом Петра Порошенка засновано емблему і прапор спецпризначенців», – зазначив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Петро Порошенко наголосив, що для українського війська важливим є і відновлення національних бойових традицій і нагадав, що нині воно триває.

«Процес повернення українського війська до власної історії, нарешті, до символів, героїв та пам'ятних дат зараз активно продовжується. Запроваджено нові концептуальні підходи до однострою українського війська», – констатував Президент, зазначивши, що новий однострій український народ мав можливість побачити під час військових парадів на честь Дня незалежності України, в якому спецпризначенці також брали участь.

Емблема і прапор Сил спеціальних операцій Збройних Сил України та штандарт командувача Сил спеціальних операцій Збройних Сил України були затверджені Указом Президента України № 11 «Про внесення змін до деяких указів Президента України» щодо заснування емблеми і прапору Сил спеціальних операцій Збройних Сил України та штандарта командувача Сил спеціальних операцій Збройних Сил України». Документом, зокрема вносяться доповнення до Указу Президента України від 30 листопада 2000 року № 1271 «Про геральдичні знаки - емблеми і прапори центральних органів виконавчої влади, інших державних органів України» та Указу Президента України від 20 червня 2006 року № 551 «Про символіку, яка використовується у Збройних Силах України».