Друк

Житомирщина – у п’ятірці кращих регіонів за показником виконання судових рішень щодо стягнення аліментів

.

Про це заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко сказала, перебуваючи разом із генеральним директором ДП «СЕТАМ» (система електронних торгів арештованим майном) Віктором Вишньовим з одноденним робочим візитом у Житомирі.

Під час засідання регіонального штабу з координації, моніторингу та контролю за станом виконання рішень про стягнення аліментів заступник Міністра юстиції зазначила, що завдяки двом пакетам законів «Чужих дітей не буває» з початку року державні виконавці Житомирської області стягнули понад 244 млн грн аліментів. Лише протягом останнього місяця за результатами виконання такої категорії виконавчих проваджень сума стягнень збільшилася на 21,5%. Державні виконавці склали 1647 протоколів про вчинення злісними неплатниками аліментів адміністративного правопорушення на підставі статті 183-1 КУпАП, до суду внесено 641 подання про оголошення розшуку боржників.
«Ми працюємо не для статистики, а для реального відновлення порушених прав», - резюмувала посадовець.
В рамках робочого візиту до Житомира Світлана Глущенко та Віктор Вишньов спільно з керівництвом Головного територіального управління юстиції у Житомирській області взяли участь у церемонії безоплатної передачі на доброчинні потреби п'яти конфіскованих на митниці автомобілів, які не пройшли процедуру реалізації через електронні торги.
Чотири машини отримали Житомирський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків, дитячий будинок-інтернат (Вінницька область) та два дитячих будинки сімейного типу (Волинська область). Ще один автомобіль перейшов у безоплатне користування 95-ої окремої десантно-штурмової бригади, що дислокується в Житомирі.
За словами Віктора Вишньова, процедура безоплатної передачі конфіскованого арештованого майна, яке не було реалізоване за три етапи електронних торгів, стала можливою з 2015 року.
Знайти перелік лотів, які пропонуються на безоплатну передачу майна, можна на сайті ДП «СЕТАМ» у розділі «Безоплатна передача». Отримати таке майно можуть суб'єкти, які мають на це право, лише за результатами позитивного розгляду їхніх заявок спеціальною комісією.