Друк

Уряд затвердив Порядок проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції

.

Постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 року №1057 затверджено Порядок проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції, який визначає механізм проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних державних адміністрацій, виконавчих органів міських і районних у містах рад.

Психологічна реабілітація передбачає надання таких послуг:
1) психологічна діагностика;
2) психологічна просвіта та інформування;
3) психологічне консультування;
4) психологічна підтримка і супроводження;
5) психотерапія;
6) групова робота.
Послуги із психологічної реабілітації надаються отримувачу послуг окремо або в комплексі з іншими оздоровчими, фізкультурно-спортивними, санаторно-курортними, медико-психологічними та соціальними послугами.
Послуги із психологічної реабілітації можуть надаватися в індивідуальній та груповій формі.
Форму, вид та обсяг психологічної реабілітації обирає отримувач послуг або його законний представник.
Послуги із психологічної реабілітації можуть надаватися короткостроково, періодично, довгостроково відповідно до індивідуального плану психологічної реабілітації отримувача послуг (далі — індивідуальний план), типова форма якого затверджується Мінсоцполітики.
Строки надання послуг із психологічної реабілітації визначаються індивідуально для кожного отримувача послуг з урахуванням його потреб, узгоджуються з отримувачем послуг або його законним представником після комплексного визначення індивідуальних потреб і зазначаються в індивідуальному плані.
У разі надання послуг із психологічної реабілітації без забезпечення харчування та проживання тривалість курсу не перевищує 40 облікових одиниць.
У разі проходження психологічної реабілітації у стаціонарних умовах тривалість курсу не перевищує 18 днів.
Мінімальний строк проходження отримувачем послуг психологічної реабілітації без забезпечення харчування та проживання або у стаціонарних умовах не перевищує часу, необхідного для проходження психологічної діагностики, психологічної просвіти та інформування.
Перед наданням послуг із психологічної реабілітації суб'єкт надання послуг інформує отримувача послуг про мету та зміст реабілітаційного процесу і послуг із психологічної реабілітації.
Після завершення психологічної реабілітації суб'єкт надання послуг складає висновок-прогноз психологічної реабілітації, один примірник якого надається отримувачу послуг, а другий вноситься до картки психологічного супроводження отримувача послуг. Форма висновку-прогнозу психологічної реабілітації затверджується Мінсоцполітики.
Картка психологічного супроводження отримувача послуг є документом, що містить конфіденційну інформацію. Суб'єкт надання послуг відповідає за збереження відомостей, зокрема персональних даних, що містяться у картці, згідно із законодавством.
Надання послуг із психологічної реабілітації у стаціонарних умовах може проводитися не більше ніж один раз протягом бюджетного періоду.
Замовник послуг може прийняти рішення про повторне направлення учасника антитерористичної операції до суб'єкта надання послуг в поточному році у разі його повторного звернення щодо проходження психологічної реабілітації за наявності відповідних рекомендацій, виданих лікувально-профілактичним закладом або зазначених у висновку-прогнозі попередньої психологічної реабілітації.
Для проходження психологічної реабілітації учасник антитерористичної операції, постраждалий учасник Революції Гідності або його законний представник має звернутися до управління праці та соціального захисту населення Новоград-Волинської РДА за адресою: м.Новоград-Волинський, вул. Ушакова 4/5, каб. 7 або за тел. 35113

Завідувач сектору з обслуговування осіб з інвалідністю та надання цільових допомог Т.А.Шульга