Друк

Набір учасників на тренінги в рамках навчальної програми «Успішні локальні громади»

.

Фонд «Освіта для демократії» (Варшава, Польща), Громадська організація «Наше Поділля» (Вінниця) та Громадська організація «Точка доступу» (Краматорськ) запрошують представників Житомирської, Хмельницької, Запорізької, Донецької та Луганської областей до участі у програмі «Успішні локальні громади».

Програма передбачає тренінговий компонент, реалізацію спільних завдань командами з різних територіальних громад, а також можливість взяти участь у навчальному візиті до Польщі та отримати фінансування в рамках конкурсу мінігрантів.

До участі в тренінгах запрошуються:

представники органів місцевого самоврядування ОТГ або населених пунктів за виключенням обласного центру;
представники громадських та благодійних організацій, які проводять діяльність на рівні своєї ОТГ або населеного пункту (за виключенням обласного центру)
з Житомирської, Хмельницької, Запорізької, Донецької та Луганської областей (з територій, що підконтрольні Уряду України).

Перевага надаватиметься представникам:

об'єднаних територіальних громад;
населених пунктів з кількістю населення до 30 тисяч.

Шукаємо кандидатів, які:

зацікавлені у праці задля розвитку своїх місцевих громад;
мають бажання брати активну участь у впровадженні реформ в Україні;
готових брати відповідальність за свою громаду.
Для представників усіх областей буде проведено триденний тренінг у квітні-травні 2018 р. (точні дати і місце проведення вказуються нижче).

Під час тренінгу учасники дізнаються як проводити аналіз проблем та потреб громади, а також яким чином залучати ресурси у відповідності до локальних потреб з метою покращення якості життя в громаді.

Навчальні модулі будуть включати наступні теми:

виклики децентралізації
механізми участі у процесах прийняття рішень
міжсекторна співпраця
аналіз локальної громади (її ресурсів та проблем)
Подаючи заявку на участь, кандидати беруть на себе зобов'язання взяти участь у повному обсязі у тренінгу запланованованому в рамках програми (3 дні).

Чому варто взяти участь у програмі «Успішні локальні громади»? Як учасник Ви:

актуалізуєте свої знання з механізмів взаємодії поміж громадськістю та місцевою владою, локального аналізу під час 3-денного тренінгу (квітень-травень 2018 р.);
зможете провести дослідження потреб та проблем своєї територіальної громади за підтримки експертів програми (червень 2018 р.);
зможете обмінятися досвідом з іншими громадами під час тематичного форуму (червень 2018 р.);
отримаєте можливість взяти участь в навчальному візиті до Польщі (осінь 2018 р.)
на конкурсній основі отримати міні-грант розміром до 1000 дол. на реалізацію власного проекту з метою покращення життя в громаді (планується виділити 8 грантів на реалізацію проектів з вересня 2018 по січень 2019 р.).
Перевага надаватиметься учасникам, які подають заявку в складі групи: представники ОМС та представники ГО. Очікуємо відібрати на тренінги по кілька груп у складі 3-5 осіб з однієї громади (представників ОМС спільно з ГО). Тому варто поширювати інформацію про набір учасників серед своїх партнерів та колег!

Для участі в конкурсі, просимо заповнити анкету онлайн для даної області:

Представники Житомирської області – Дати тренінгу: 17-19 травня 2018 року (місце проведення: Житомир) – реєстрація.
Представники Хмельницької області – Дати тренінгу: 10-12 травня 2018 року (місце проведення: Хмельницький/Кам'янець Подільський) – реєстрація.
Представники Запорізької області – Дати тренінгу: 26-28 квітня 2018 року (місце проведення: Запоріжжя) – реєстрація.
Представники Донецької та Луганської областей – Дати тренінгів: 17-19 травня 2018 року (місце проведення: Святогірськ) – реєстрація.

Термін подання заявок – до 5 квітня 2018 р.

Участь у тренінгах (проїзд, проживання та харчування) повністю покривається за рахунок організаторів. Усі учасники конкурсу будуть поінформовані про результати відбору до 16 квітня 2018 року.

За додатковою інформацією звертайтесь до:

Юрія Степанця, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., тел. 0679607264
Анастасії Прокопенко, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., тел. 0957665277.
Проект реалізується за підтримки Національного фонду в підтримку демократії.

Джерело: Громадські ініціативи України.