Друк

9 лютого –День стоматолога

.

Стоматологічна допомога є наймасовішим видом медичної допомоги і посідає одне із провідних місць у загальній системі заходів спрямованих на збереження здоров'я людини.

Сьогодні в Україні є високою поширеність та інтенсивність розвитку карієсу і хвороб пародонту, в наслідок недостатнього профілактичного догляду за ротовою порожниною.
Від перших молочних зубів до похилого віку стоматологи супроводжують нас.
В наш час стоматологія пішла далеко вперед. Стала можливою імплантація зубів і відновлення навіть дуже зруйнованого зуба, з'явились якісні пломбувальні матеріали сучасні інструменти для пломбування зубів.
Від стоматолога залежить багато: чим вища майстерність стоматолога, тим менше неприємних відчуттів отримують пацієнти. Представники цієї професії особливі. Вони виконують кропітку, почасти надскладну і завжди надзвичайно важливу справу.
Стоматологи щодня допомагають людям стати здоровими і щасливими, адже дарують їм красу посмішки, впевненість в собі, гарне самопочуття.

Стоматологічна допомога мешканцям міста Новоград-Волинська і Новоград-Волинського району надається стоматологічним відділенням, зубопротезним відділенням і 19 стоматологічними кабінетами району. Допомогу надають 27 стоматологів, з яких 12 лікарів мають вищу категорію, 8 – першу категорію, 26 зубних лікарів, (17 лікарів вищої та першої категорій).
Особлива увага приділяється дитячому населенню. Дитячий прийом ведуть кваліфіковані лікарі. Наші лікарів працюють в 9 школах міста, учням школи №8 стоматологічну допомогу надає лікар, який веде прийом у школі №6, учням школи №5 надає допомогу зубний лікар школи №2.
Лікарі стоматологічного відділення надають ургентну (термінову) допомогу у вихідні, святкові дні та у нічний час. Виклик стоматолога здійснюється при травмах, при ускладненнях, що загрожують здоров'ю та життю людей. Для категорій населення, які за станом здоров'я не можуть прийти самостійно на прийом надаємо допомогу на дому.
Стоматологія – це галузь, що дуже швидко розвивається.
Стоматологічну допомогу населенню міста та району надають у стоматологічному відділенні (біля 200 відвідувань в день), з повним навантаженням працює кабінет лікаря-стоматолога-хірурга, крім видалень зубів, наші лікарі оперують: вкривають абсцеси, кістектомії, видаляють доброякісні пухлини, видаляють камені зі слинних протоків та ін.).
Особливу увагу ми приділяємо дитячій стоматології, значне місце займають нові методи лікування зубів які щойно прорізалися або на протязі року після прорізування. Лікарі використовують методи герметизації фісур сучасними фото полімерними, склоіномерними герметиками. Ці матеріали мають лікувальні властивості та попереджають виникнення карієсу. Також застосовують матеріали для глибокого фторування емалі та дентину для зняття чутливості зубів (як у дорослих та і дітей).
Лікарі володіють новими методиками в роботі з сучасними реставраційними фотополімерними матеріалами. Роблять професійну чистку зубів сучасним ультразвуковим методом з подальшим фторуванням зубів.
Лікарі та молодший медичний персонал з медичною освітою постійно відвідують стоматологічні семінари, конференцій, виставки, де здобувають нові знання та навички, які в подальшому впроваджують у своїй роботі.
Необхідність зубного протезування розуміють всі. Протезування відновлює жувальну функцію і забезпечує життєдіяльність всього організму людини. Це, в свою чергу, попереджує виникнення різних захворювань. Своєчасне ортопедичне втручання разом з лікувальним ефектом попереджує патологічні ускладнення. Протезування ротової порожнини проводимо в зубопротезному відділенні (четвертий поверх поліклініки). Прийом ведуть висококваліфіковані лікарі. З бюджету міста та району виділені кошти на пільгове зубне протезування інвалідів ВВв, пенсіонерів, учасників АТО. Пільгами користуються постраждалі та ліквідатори аварії на ЧАЕС І, ІІ, ІІ категорій.
Якщо необхідне протезування ротової порожнини – вам нададуться всі необхідні послуги якісно та за короткий термін. Що стосується цін, то, вартість однієї металевої коронки становить 180 грн., металокерамічної – 740 грн., вартість одного повного знімного протезу – 800 грн. (прейскурант цін знаходиться у вестибюлі зубопротезного відділення).
Замислів та планів у нас багато: хочеться покращити надання стоматологічної допомоги населенню, хоча, звичайно все залежить від фінансування.
З нагоди свята, хочу привітати всіх колег нашого об'єднання та колег приватних стоматологічних кабінетів. Побажати всім міцного здоров'я, щастя, благополуччя, та головне – сумлінної відданої праці, яка б усім пацієнтам приносила задоволення та красиву посмішку.

Головний лікар
Новоград-Волинського
міськрайонного стоматологічного
медичного об'єднання,
лікар-стоматолог-ортопед вищої категорії
Г.В. Красічкова