Друк

Літературний календар, лютий 2018 року

.

На абонементі районної бібліотеки імені Лесі Українки оформлено літературний календар, присвячений:
- 115-річчю від дня народження Ю. Ю. Шовкопляса, українського письменника «Його життя у творчості»,
- 190-річчю від дня народження Жюля Верна, французького письменника «Винахідник без майстерні»,
- 105-річчю від дня народження Ірвіна Шоу, американського письменника «Мрійливий романтик».

Творчість прозаїка Юрія Юрійовича Шовкопляса (1903-1978) є вагомим внеском в українську літературу, міцно пов'язана зі становленням та розвитком української літератури. Чутлива до суспільного тонусу життя, перейнята високим громадянським пафосом, творчість Юрія Юрійовича Шовкопляса вписується вагомою помітною сторінкою в широку історичну панораму української літератури, є активним чинником бурхливого мистецького сьогодення. На виставці, присвяченій Ю. Ю. Шовкоплясу, представлені твори такі, як: «Інженери», «Твори в 2-х томах».
Жюль Габріель Верн (1828-1905), видатний французький письменник, класик науково-фантастичної та пригодницької літератури. Вже після виходу перших романів Жюль Верн став найвідомішим у світі письменником-фантастом. Слава його зростала з року в рік, її поширювали та зміцнювали нові й нові твори. Жюль Верн представник демократичного табору французької літератури ХІХ сторіччя. На виставці, присвяченій Ж. Верну, представлені твори такі, як: «Твори у 12-томах», «Твори у 8-томах», «Таємничий острів», «Двадцать тысяч лье под водой», «Дунайский лоцман», «Плавучий остров», «П'ятнадцятирічний капітан», «Замок у Карпатах», «Дети капитана Гранта», «Пять недель на воздушном шаре», «С Земли на Луну», «Вокруг Луны» та інші.
Ірвін Шоу (1913-1984) американський новеліст, драматург і письменник романів, прожив довге і цікаве життя. Про нього говорили, що він міг високу літературу подати в дуже простій та зручний формі для читача. Справжнє ім'я Ірвін Гілтер Шамфорофф. Він був корінним жителем США. На виставці, присвяченій Ірвіну Шоу, представлені твори такі, як: «Две недели в другом городе», «Люси Краун», «Вершина холма», «Багач, бідняк», «Хліб по воді», «Вечер в Византии», «Ночной портьє».

Читачі, відвідавши Новоград-Волинську районну бібліотеку імені Лесі Українки, можуть ознайомитись з матеріалами про життя і творчість письменників, опублікованих у книгах та періодичних виданнях, які передплачує наша бібліотека.

Матеріал підготувала
бібліотекар абонементу Марія Бака