Друк

Військова частина А 3814 відзначила свою 49-ту річницю

.

49-ту річницю з Дня створення військової частини А3814 та отримання Бойового Прапора відзначали 2 вересня у Новограді-Волинському.

На урочистий захід завітали численні гості, серед яких: керівництво районну та міста, представники міської організації ветеранів, військовослужбовці та їх родини, жителі району та міста.
Командир військової частини А3814 Микола Борісов відкрив святковий захід. Він розповів про історію створення військової частини та зазначив, що з травня 2014 року військова частина виконує бойові завдання в районі проведення антитерористичної операції на сході України, у ході якої, на жаль, загинуло 7 захисників, ще 15 – поранено. За час виконання бойових завдань державними нагородами нагороджено: орденом Богдана Хмельницького - 2 військовослужбовців (посмертно), медаллю "Захиснику Вітчизни" - 14, орденом "За мужність" - 8.
Висловивши вдячність всьому особовому складу за сумлінну та бездоганну службу, Микола Миколайович привітав присутніх зі святом.
Від імені районної державної адміністрації та районної ради 12-й окремий полк оперативного забезпечення, з нагоди річниці створення та отримання Бойового Прапора, привітав голова райдержадміністрації Володимир Михнюк.
«Сьогодні військовослужбовці частини демонструють високу професійну майстерність, відповідальність та витримку, вірність присязі та військовому обов'язку, Ваша військова частина робить вагомий внесок у підтримку належного рівня безпеки нашої держави. Ви несете самовіддану службу, проявляючи високий професіоналізм у протидії загрозам та викликам національній безпеці, забезпечуючи мирне життя громадян», - сказав у своєму виступі Володимир Володимирович та привітав військовослужбовців зі святом.
За досягнуті успіхи в бойовій підготовці, зразкову військову дисципліну, високий професіоналізм при захисті державного суверенітету, зразкове виконання службових обов'язків в зоні АТО та з нагоди 49-ї річниці з Дня створення військової частини А3814 та отримання Бойового Прапора Почесними грамотами районної державної адміністрації та Хрестом «Учасник АТО» були відзначені кращі військовослужбовці частини.
В ході урочистого заходу протоієрей Стефаній Маркевич провів освячення Бойового Прапора.
Після офіційної частини свята, гості та учасники зібрання відвідали кімнату бойової слави військової частини А3814.
Також присутні оглянули парк бойових машин, а показові виступи з подолання смуги перешкод для мінно-розшукових собак та роботи групи розмінування по виявленню і знешкодженню вибухонебезпечних предметів неабияк розважив відвідувачів.
По завершенню, присутніх частували смачною солдатською кашею з польової кухні.

Відділ організаційно-інформаційної роботи РДА