Друк

Майбутнє за альтернативними видами енергії

.

Сьогодні, 22 серпня, у великій залі Будинку рад відбулася нарада з питань використання альтернативних та відновлювальних видів енергії в рамках Програми стимулювання населення, ОСББ, ЖБК Житомирщини щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження на 2015-2018 роки.

Засідання відбулося за участю представників районної та міської влади, заступника директора департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації Геннадія Забродського, головного інженера ТОВ «Укренергохолдінг» Віталія Ролінського, заступника директора Житомирської обласної дирекції АБ «Укргазбанк» Вікторії Дмітрієвої, начальника управління малого та середнього бізнесу АБ «Укргазбанк» Юлії Лозової та інших.
Про те, що таке альтернативні види енергії, звідки і як її добувають, про програму енергозбереження та про багаторічний закордонний досвід у цій сфері – про все це детально йшлося на нараді. Присутні заслухали цікаві доповіді та переглянули матеріали пізнавальної презентації.
Також йшлося про «зелений» тариф, а саме про спеціальні фінансові умови, що дозволяють домашнім сонячним електростанціям продавати надлишки сонячної енергії, тим самим заробляючи непогані кошти. Більше того, зважаючи на те, що тема альтернативних видів енергії є ще досить новою темою для українців, у кожного зацікавленого працювати у цій сфері є можливість безкоштовно отримати консультації щодо встановлення, потужності і вартості сонячних станцій. У свою чергу, представники банку детально розповіли про існуючі програми в даній сфері та про форми, види й умови кредитування.
У ході обговорення питання порядку денного, неодноразово наголошувалося на тому, що альтернативна, а саме сонячна енергія, є фінансово вигідною і найнезалежнішою від зовнішніх факторів. Тож саме за альтернативними джерелами енергії майбутнє.

Відділ організаційно-інформаційної роботи РДА