Друк

90-річний ювілей Наталії Арсентіївни

.

19 серпня 2017 року свій 90-річний ювілей зустріла довгожителька нашого району Наюк Наталія Арсентіївна, вдова померлого інваліда Другої світової війни.

В затишний будинок, де проживає ювілярка, з вітальним листом від керівників районної державної адміністрації, районної ради з квітами та щирими побажаннями завітали начальник управління праці та соціального захисту населення РДА Андрущенко Л.А., директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Новоград-Волинського району Івасів Н.Ф, завідувач відділення соціальної допомоги вдома Гуріна М.П.
Коли позаду 90 років життя, важко описати його одним словом, бо воно, як книжка, яку гортати б і гортати, читати б і не закривати.
Ювілярка охоче розповіла про свій життєвий шлях, поділилася спогадами про свої щедре насичені подіями роки. і продекламувала власного вірша.
Народилася Наталія Арсентіївна у багатодітній родині, на хуторі. В роки колективізації родина була переселена в село Жеребилівка, де іменинниця проживає і до нині. І зараз із сумом згадує ту клуню, яку так любила в дитинстві.
Незважаючи, що не було у що одягтись та взутись, залюбки ходила до школи. Учителі називали її «гарною ученицею». Спогади про шкільні роки і зараз звучать з іі вуст як щось важливе і радісне.
Наталія Арсентіївна має більше 30 років трудового стажу, працюючи землевпорядником у Корецькому районі, згодом завідуюча дитячим садочком у с.Піщів.
Свого майбутнього чоловіка Івана знала ще з дитинства, адже ходили в одну школу. У роки війни Іван був тяжко поранений. Повернувся додому і знову їх життєві стежки переплелися. Наталія, як могла допомагала Івану. Побрались молодята у 1950 році і разом прожили 63 роки подружнього щасливого життя. Збудували власний дім, виростили двох дітей. Діти подарували 4 онуків, а ті в свою чергу 5 правнуків.
Нині ювілярка проживає одна. Вже три роки як Іван Миколайович пішов за обрій життя. Але бабуся завжди огорнута постійною турботою, увагою і теплом рідних, доглянута та має все необхідне. Допомагає Наталії Арсентіївні і соціальний робітник Бака Тетяна Володимирівна, яка вчасно забезпечить продуктами харчування, медикаментами, допоможе на присадибній ділянці.
Як кожна літня людина Наталія Арсентіївна сердечно раділа гостям, була вдячна за привітання, турботу та увагу.

За інформацією територіального центру Новоград-Волинського району