Друк

Співбесіди: Красилівський та Малоцвілянський сільські голови

.

Тривають співбесіди із сільськими, селищним головами.

Керівники структурних підрозділів райдержадміністрації під керівництвом заступника голови адміністрації Андрія Подіка, а також за участі заступника голови районної ради Анни Громико 11 квітня спілкувались про досягнення, проблеми, перспективи та цілі на майбутнє громад із Красилівським сільським головою Віталієм Федоруком та Малоцвілянським сільським головою Сергієм Псюком.

Співбесіди показали, що названі сільські ради мають багато спільного: демографічна ситуація незадовільна, особливо у Малій Цвілі – у загальноосвітній школі І-ІІ ступенів навчається лише 35 учнів. Обидві сільські ради не мають істотних джерел надходжень до бюджету, та не зважаючи на це, у 2015 році обидві сільські ради перевиконали планові завдання бюджету. Також сільські ради відзначились незадовільними показниками рейтингової оцінки соціально-економічного розвитку за 2015 рік – Красилівська сільська рада посіла 39 місце, а сусіднє 38 – Малоцвілянська (із 40).

На співбесідах також піднімалися такі актуальні на сьогодні питання, як благоустрій територій, прибирання займистого сміття, заходи з відзначення 30-ї річниці катастрофи на Чорнобильській АЕС, ремонт доріг.

Болючим є питання і забезпечення сфери охорони здоров'я, Віталій Федорук та Сергій Псюк не стали осторонь, та пообіцяли допомогти матеріально за рахунок коштів місцевих бюджетів, а це ремонти, погашення заборгованостей і т.д.

Гостро сьогодні стоїть питання легалізації праці та детінізації бізнесу – працюють нелегальні пилорами, торгівельні точки, а місцевий бюджет не отримує ні копійки, до того ж, самі працівники таких підприємств залишаються незахищеними. Щодо цих питань Андрій Подік зазначив, що так продовжуватись не може, головою райдержадміністрації створена робоча група, яка буде займатись вирішенням цих проблем – будуть рейди, виїзди, залучатимуться ЗМІ.

За результатами зустрічей, можна зробити висновки, що названим сільським радам є куди рухатись, до чого прагнути.
- Не чекайте, поки хтось прийде, і вам все дасть – не прийде. Шукайте, створюйте можливості, залучайте інвесторів, зробіть свій край привабливим для них, і тоді ваші громади будуть процвітати, - закликав сільських голів заступник голови райдержадміністрації .

Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

joomlamodniyportal.ru