Друк

Семінар відповідальних за організацію роботи музеїв

.

На базі районного методичного центру відбувся семінар відповідальних в загальноосвітніх навчальних закладах за організацію роботи музеїв, музейних кімнат, світлиць, куточків народознавства.

Семінар проведений з метою ознайомлення з порядком діяльності та обліком музеїв.

Музей є важливим засобом навчально-виховної роботи, формування всебічно освіченої особистості, виховання патріотів українського народу. Музеї створюються для вивчення, збереження, використання та популяризації музейних предметів та музейних колекцій з науковою та освітньою метою.

Учасники семінару, за допомогою презентаційних матеріалів методиста Тетяни Миколаївни Вознюк, детально ознайомились із «Положенням про музеї при дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладах, які перебувають у сфері управління Міністерства освіти і науки України», іншими нормативно-правовими документами, що регулюють діяльність шкільних музеїв.

Представники шкіл коротко презентували свою роботу по даному питанню: Білоніг Ніна Григорівна (Городницька ЗОШ) розповіла про переобладнання та організацію роботи музею, представила до уваги мультимедійну презентацію до одного з розділів музею «Історія Городницького фарфорового заводу»; Приймак Олена Іванівна (Орепівська ЗОШ) презентувала свій творчий доробок – книгу «Орепи та орепівчани», в якій зібрала багатий матеріал про життя, побут, історію рідного села; Сайчук Марія Миколаївна (Косенівська ЗОШ), демонструючи фотоматеріали, розповіла про роботу етнографічного шкільного музею.

Юний екскурсовод Ярунської ЗОШ І-ІІІ ступенів учениця 6 класу Назамова Юлія, провела відео екскурсію по експозиціях краєзнавчого музею.

Учасникам вручено від Житомирського обласного центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді облікові сертифікати та зареєстровані уніфіковані паспорти шкільних музеїв.

Новоград-Волинський РМЦ

joomlamodniyportal.ru