Друк

Оновлено сервіси для ВПО в Дії. Оформлюйте довідку та допомогу для всієї родини. ВІДЕО

.

Покинули домівку через війну, але досі не маєте довідки внутрішньо переміщеної особи? Мінцифри повернули сервіс у Дію зі зручними оновленнями та доопрацюваннями, які впроваджували спільно з Міністерством соціальної політики.

Відтепер оформлюйте довідку та грошову допомогу від держави за кілька кліків одразу на всю родину: на себе, чоловіка або дружину та дітей. Раніше кожен член родини оформлював заяву особисто на себе. 

Також отримуйте довідку й виплати на дітей, які народилися вже після переїзду — дані про них автоматично підтягнуться зі свідоцтва про народження. Все зручно й без черг в установах. 

Як скористатися сервісом? 

  • оновіть Дію, зайдіть у застосунок та натисніть «Сервіси» — «Послуги для ВПО» — «Допомога для ВПО;
  • вкажіть своє поточне місцеперебування та підтвердьте геолокацію;
  • якщо подаєте заяву на партнера чи дитину — додайте інформацію про них;
  • виберіть картку «єПідтримка», щоб отримувати грошову допомогу;
  • вкажіть, яка допомога вам необхідна — потреби в медичному обслуговуванні, освіті або ж гуманітарці, та залиште контактні дані. 

Довідка ВПО зʼявиться поруч з іншими цифровими документами, а кошти надходитимуть на картку «єПідтримка» за всіх членів родини. Клік-клік — і готово. 

Сервіс доступний лише для українців, які ще не мають довідки ВПО. 

Швидко, зручно та без бюрократії. Як завжди — з турботою про вас. 

Послуга реалізується Мінцифрою спільно з Міністерством соціальної політики України за підтримки Фонду Східна Європа, а також UNDP Ukraine / ПРООН в Україні за фінансування Уряду Швеції в межах «Проєкту підтримки Дія».

З сайту ЖОВА