Друк

Значне збільшення доходів від ПДФО відбулося саме під час повномасштабної агресії, – Олексій Рябикін

.

Радник заступника керівника Офісу Президента України Олексій Рябикін відповідаючи на питання про майбутнє так званого “військового” податку на доходи фізичних осіб у громадах, наголосив, що у 2021 році територіальні громади високих доходів завдяки цьому виду податку не отримували.

 

“Хочу наголосити на тому, що значне збільшення доходів від податку на доходи фізичних осіб відбулося саме під час повномасштабної агресії. В 21-му році місцеві громади таких доходів по цьому виду податків не отримували”, – розповів Олексій Рябикін в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

За словами радника заступника керівника Офісу Президента, у 2023 році загальна сума “військового” ПДФО становитиме 100 млрд гривень.

“Є пропозиція, аби ці кошти були перенаправлені на те, що безпосередньо необхідно країні під час повномасштабної війни. Тобто це те, що стосується виробництва боєприпасів, придбання необхідних інших засобів для наближення нашої перемоги”, – наголосив Рябикін.

Однак, як повідомив радник, дискусія щодо цього питання ще триває.

Нагадаємо, 14 вересня відбулося Розширене засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад, яке було присвячене Харківщині. В рамках зустрічі також порушили і тему “військового” ПДФО. Більше про результати Розширеного засідання Президії Конгресу читайте за посиланням.