Друк

Олексій Чернишов під час візиту на Житомирщину перевірив роботу пунктів вакцинації та стан проходження опалювального сезону

.

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час візиту до Житомирської області перевірив роботу пунктів вакцинації, а також стан проходження опалювального сезону. Очільник Мінрегіону наголосив, що у Центрах вакцинації регіону мають бути створені зручні умови для всіх охочих щепитися.

 

«У багатьох Центрах вакцинації на Житомирщині є черги, а через ситуативний наплив людей навіть зависають реєстри. Відтак мають бути створені зручні умови для всіх, хто прийшов вакцинуватися, щоб найближчими днями регіон вийшов на показник 11 тисяч щеплень на добу. Зокрема, є необхідність посилення інформаційної кампанії щодо вакцинації. Імунізація – єдиний шлях захистити організм від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби», – зазначив Олексій Чернишов.

Також на порядку денному візиту Міністра до Житомирської області – проходження опалювального сезону. Керівництво регіону відзвітувало про 100% підключення житлових будинків та об’єктів соціальної сфери до тепла.

«Для людей важливо почути про тарифи на тепло, оскільки цим питанням часто маніпулюють. Відтак, вкотре наголошую, що вартість теплопостачання та гарячої води до кінця опалювального сезону зростати не повинна. Такою була домовленість центральної влади з органами місцевого самоврядування. Ця позиція була зафіксована у Меморандумі щодо сталого проходження опалювального сезону, голови обласних адміністрацій отримали завдання контролювати це питання», – підкреслив очільник Мінрегіону.

Олексій Чернишов наголосив також на важливості впровадження енергоефективних заходів у регіонах України.

«Житомирська область — одна з лідерів із впровадження енергоефективних заходів по країні. Йдеться не лише про співпрацю з Фондом енергоефективності, а й про інші заходи, зокрема, з впровадження енергоменеджменту та формування чіткої бази енергоефективності будівель. Маємо нарощувати темпи», — зазначив Олексій Чернишов.

Нагадаємо, що раніше Олексій Чернишов зазначив, що модернізована енергоефективна котельня у Житомирі допоможе місту заощадити 10% газу.