Друк

Відбулася онлайн-нарада з питань Інтернет-субвенції та інших питань соціально-економічного напрямку

.

Сьогодні, 22 липня, відбулася онлайн-нарада щодо вирішення низки питань соціально-економічного напрямку та процесу закупівель в рамках Інтернет-субвенції під керівництвом заступника голови Житомирської облдержадміністрації Віктора Градівського за участю голови райдержадміністрації В'ячеслава Авраменка, заступника начальника управління - начальника відділу економіки та агропромислового розвитку управління соціально-економічного розвитку територій Новоград-Волинської райдержадміністрації Андрія Савчука, а також міських, селищних, сільських голів територіальних громад Новоград-Волинського району, голів районних державних адміністрацій.

В ході наради розглянуто питання оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Заступник голови Житомирської облдержадміністрації Віктор Градівський наголосив головам райдержадміністрацій на вирішенні даного питання та про взяття його на контроль.

Крім того, обговорено питання щодо проведення закупівель в рамках Інтернет-субвенції, а саме:  рекомендації Міністерства цифрової трансформації України. Начальник відділу цифрового розвитку, цифрових трансформацій, цифровізації Житомирської обласної державної адміністрації Інна Кацімон зазначила, що процес проведення закупівель проходить відповідно до низки етапів, від перевірки обсягу фінансування на населені пункти громади та формування документації до підписання протоколу тестування і актів здачі — приймання наданих послуг та звітування. Очільниця відділу докладно повідомила про кожний з них.

По завершенню онлайн-наради головам райдержадміністрацій та головам територіальних громад було надано ряд рекомендацій та доручень стосовно виконання даного питання.