Друк

Велике будівництво на Житомирщині: Завдяки президентській програмі ми відновлюємо автошляхи Житомирщини, – Віталій Бунечко. ВІДЕО. ФОТО

.

Під час робочої поїздки до Бердичівського району 08 липня голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко також оглянув нещодавно відкриту відремонтовану ділянку дороги «Мирославка-Малосілка», що пролягає у Швайківській громаді.

 

«Завдяки президентській програмі «Велике будівництво» ми відновлюємо автошляхи, які роками не бачили ремонтної техніки. У ході поточного ремонту на дорозі «Мирославка-Малосілка» з’явилося нове дорожнє покриття, якість якого вже встигли оцінити місцеві жителі із прилеглих сіл», – зазначив голова ОДА.

Автодорога місцевого значення С 060313 Мирославка – Малосілка через Демчин не ремонтувалася понад 30 років. Через це, як розповів староста села, із часом місцеві перевізники відмовлялися від маршрутів у цьому напрямку, тому й на автобусних зупинках давно не було пасажирів. Але зараз життя відновлюється, поступово поновлюються перевезення. Нарешті дорога матиме гарний і сучасний вигляд: упорядковані газони, нічні світильники та покращені зупинки.

«Дороги в населеному пункті – це чітке відображення розвитку громади. Адже шлях на роботу, до школи та в лікарню, на ринок чи в гості є дуже важливим мірилом спільної роботи гілок влади та жителів. Зручність та комфорт, а головне безпека – ось чим керуються водії та пішоходи, коли долають заплановані маршрути», – наголосив Віталій Бунечко.

Голова ОДА також додав, що разом із тим комфортне транспортне сполучення є одним із важливих факторів підвищення інвестиційної привабливості територій та рушійною силою економічного розвитку громад.

 

За інформацією Департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА, протяжність ділянки дороги С 060313 Мирославка – Малосілка через Демчин, що ремонтується, – 6,0 км.

 

Для забезпечення необхідного рівня безпеки дорожнього руху та доведення ділянки до нормативних  параметрів дороги були проведені наступні роботи:

 

влаштовано вирівнюючий шар основи із щебенево-піщаної суміші С-7– 6000 м;

влаштовано покриття із асфальтобетону товщиною шару 0,05 м  – 6000 м;

влаштовано тротуари;

встановлено освітлення;

влаштовано оголовки водопровідних труб;

влаштовано бар’єрне огородження в місцях розташування безнапірних водопропускних труб та в місцях влаштування шикан;

встановлено нові технічні засобів організації дорожнього руху (знаки, сигнальні стовпчики, розмітка) та ін.

 

Об’єкт готовий до введення в експлуатацію.

 

Нагадаємо, що під час робочої поїздки до Райгородоцької громади Віталій Бунечко взяв участь у відкритті амбулаторії. Також керівництво Житомирської ОДА разом із народними депутатами України ознайомилися з ходом реалізації проєктів програми “Велике будівництво” у Новоград-Волинському районі. 

 

Довідково. Замовник робіт – Департамент регіонального розвитку Житомирської облдержадміністрації. Розробник проекту – ТОВ “ДІМ”. Переможець відкритих торгів – ТОВ “ОНУР КОНСТРУКЦІОН ІНТЕРНЕШНЛ”.

 

Джерело фінансування – Державний дорожній фонд. Загальна кошторисна вартість – 52021,998 тис. грн. Вартість робіт, виконаних у 2020-ому році, становить 39130,17 тис. грн. Обсяг фінансування на 2021 рік – 10 129,027 тис. грн. Загальна вартість виконаних робіт склала: 42 956 865,27 тис. грн.

joomlamodniyportal.ru