Друк

Країна дитинства – країна мрій

.

Щороку, в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей, з нагоди якого районна бібліотека для дітей підготувала для маленьких читачів району прекрасне свято «Країна дитинства - країна мрій», що відбулося в районному Будинку культури с. Ярунь.

Цікава і насичена програма свята дала змогу дітям гарно провести час, поспілкуватися з однолітками та продемонструвати свої знання і таланти. На свято завітали діти та бібліотекарі сільських бібліотек з Нової Романівки, Наталівки, Піщева, Великої Горбаші, Гірок, Колодянки, Ужачина, Дідович, Токарева, Великого Молодькова, Ореп, учні недільної школи з с. Піщів.

Зі словами привітань до дітей району звернулися гості свята: головний спеціаліст відділу культури РДА Брацюк О.В., начальник служби у справах дітей РДА Бойко В.Ф., директор районної бібліотеки для дорослих ім. Лесі Українки Ковалевська Л.Д., настоятель Свято-Різдва Богородичного храму с. Піщів протоієрей Сергій Матвійчук, представник постійного спонсора заходів районної бібліотеки для дітей - маркетолог ПАТ «Новоград-Волинський хлібозавод» Черниш О.Г.
Створити дружню і невимушену атмосферу вдалося ведучим: директору районного Будинку культури с. Ярунь Осипчук О.В. та хореографу Алексеєнку В.В. В ході свята вони також розповіли про історію виникнення Дня захисту дітей та становище дітей в сучасному світі.
Із власними поетичними творами ознайомили присутніх Денисюк Ярослав (с. В. Горбаша), Шпіньова Ангеліна (с. Нова Романівка), Ковальчук Оксана (с. Дідовичі). Надзвичайно гарний і проникливий вірш зачитала Джура Оксана (с. Піщів).
Дуже креативними в представленні своїх образів виявилися учасники «Параду літературних героїв»: Деюн Іванна (с. В. Молодьків), Случак Діана (с. Піщів), Шумляківська Анастасія (с. Колодянка) та вихованці дитячого садочка с. Ярунь.
Ерудицію та кмітливість проявили діти під час вікторин та конкурсів, які проводили в залі помічники ведучих Данилюк Анна та Сидорчук Владислав (с. Ярунь), що перевтілилися в казкових героїв Зайця і Вовка.
Яскравими барвами вабила око «Алея творчості», де проходив майстер-клас «Мрії про Україну» від викладача Новоград-Волинської Школи мистецтв Клічановської О.В.. Діти, які взяли участь у майстер-класі, а це Марчук Діана, Копач Даша, Лабзенко Віка, Гопанчук Анастасія (с. Наталівка), Кондратюк Лілія (с. В. Горбаша), Горецька Анастасія (с. Колодянка), Герус Анна (с. В. Молодьків), Жур Анжела (с. Токарів), Корнійчук Марія, Демчук Марія (с. Піщів), фарбами висловили свої мрії і сподівання на щасливе майбутнє нашої Батьківщини.
Вся програма дитячого заходу була присвячена миру та щасливому дитинству. Пісні про мир та Україну звучали у виконанні Шинкарук Ольги (с. Гірки), Редьки Тетяни та Пасічник Іванни (с. Дідовичі), Тетяни Козир та Оксани Осипчук (с. Ярунь), Роман Юлії та Ничипорук Ілони (с. Нова Романівка), Свидинюк Анастасії (с. В. Горбаша), Шевчик Олександри (с. Колодянка). Порадував своїми виступами дитячий хореографічний колектив «Киківчаночка» начолі з керівником Тимощук О.В. (с. Кикова).
Учасники та гості свята мали змогу помилуватися чудовими роботами дітей району на виставці «Наш пошук і творчість тобі, Україно!». Найкращі малюнки а також віршовані твори, які представили учасники свята, буде відібрано для участі в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Мрії про Україну: дитячий погляд», оголошеного Національною бібліотекою для дітей з нагоди 25-ї річниці незалежності України.
До уваги юних читачів була представлена книжкова виставка «Літо з книгою», адже канікули – це не лише пора розваг та відпочинку, а й гарна нагода провести час з улюбленою книгою.
На завершення свята до присутніх звернулася завідуюча районною бібліотекою для дітей Данюк О. Б. зі словами привітань та вдячністю усім, хто долучився до організації такого прекрасного заходу для дітей району.
Усі учасники свята отримали подарунки і подяки від відділу культури РДА, поласували солодощами від спонсорів: ПАТ «Новоград-Волинський хлібозавод», ПП Махновецького С.М., ПП Повальчука Р.В.

Матеріал підготувала
завідуюча районною бібліотекою для дітей
Данюк О.Б.

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
http://mail.nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/6561-krajina-ditinstva-krajina-mrij#sigProGalleriaea1b03a024
joomlamodniyportal.ru