Друк

Найкращий читач району-2016

.

23 березня у великій залі Будинку рад відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія-2016» - районний конкурс «Найкращий читач району-2016», проведений районною бібліотекою для дітей.

З кожним роком конкурс набуває все більшої популярності, ось і цьогоріч позмагатися в кмітливості, ерудиції, поділитися своїми знаннями і познайомити присутніх зі своїми улюбленими книгами виявили бажання 46 учасників - читачів-учнів 6-7 класів району.

Учасників оцінювало журі начолі з Даниленко Наталією Володимирівною – заступником голови РДА у складі: завідуючої районною бібліотекою для дітей Данюк О.Б., методиста районного відділу освіти Євпак О.М., директора районної бібліотеки для дорослих ім. Лесі Українки Ковалевської Л.Д., поетів-земляків, членів Національної спілки письменників України Ніни Талько-Петрук та Анатолія Клюска.

З вітаннями на адресу учасників і гостей конкурсу виступила Даниленко Н.В., побажання успіхів і слова підтримки висловили Ніна Талько-Петрук, Клюско А.О., Ковалевська Л. Д., представник постійного спонсора заходів районної бібліотеки для дітей - ВАТ «Новоград-Волинський хлібозавод», маркетолог підприємства Черниш О.Г.

Конкурс було присвячено 145-ій річниці від дня народження Лесі Українки. Учасники гідно показали себе знавцями біографії та творчості нашої славетної землячки, відповідаючи на питання І туру конкурсу – вікторини «Життєвий і творчий шлях Лесі Українки».

Артистизм, художнє виконання і творчий підхід до створення образу були головним критерієм оцінювання в ІІ турі, де учасники декламували вірші поетеси, уривки з її прозових творів, перевтілювалися в улюблених героїв. Приємне враження залишилося від креативних і продуманих до дрібниць сценічних костюмів та різнобарв’я вишиванок.

У ІІІ турі конкурсу учасники представляли Рейтинговий список книжок «Моя золота поличка». За його підсумками можна з упевненістю стверджувати, що сучасні діти читають вітчизняних і зарубіжних класиків, цікавляться новинками літератури, і читання займає досить важливе місце в їхньому житті. Приємно, що юні читачі знають і люблять творчість місцевих митців поетичного слова. Зокрема, Лосовська Анастасія (с. Слобода Романівська) і Кожемяк Діана (с.Гірки) одним із своїх улюблених авторів назвали Ніну Талько-Петрук.

Продовжити гасло-месседж «Сьогодні я тут, тому що…» було запропоновано учасникам у заключному турі конкурсу. Відповіді дітей можна об’єднати в загальне прагнення проявити себе, дізнатися більше про життя і творчість Лесі Українки, поспілкуватися з однолітками.

Журі надзвичайно важко було оцінювати конкурсантів, але переможців таки було обрано:

- І місце серед читачів-учнів 6-х класів здобув Чечет Єгор з с.Гульськ, серед читачів-учнів 7-х класів – Случак Діана з с.Піщів;

- ІІ місце посіли Бойко Альона (6 кл., с.Токарів) і Бобер Наталія (7 кл., с.Сусли);

- ІІІ місце - у Євтушка Івана (6 кл., с.Колодянка) та Сидорчук Дарини (7 кл., с.Великий Молодьків).

Переможці конкурсу були відзначені грамотами, а всі інші конкурсанти - подяками від Новоград-Волинської райдержадміністрації. Власну книгу «Виласкавиці Волхвині» з автографом подарувала Ніна Талько-Петрук шанувальницям її творчості Лосовській Анастасії і Кожемяк Діані.

Усі учасники отримали подарунки від відділу культури райдержадміністрації та поласували солодощами, наданими нашими спонсорами: ПП Махновецьким О.П. та Портянком С.Ф. (ВАТ «Новоград-Волинський хлібзавод»).

Щиро дякуємо ведучим заходу - тріо «Чарівниці» з с.Пилиповичі, а також Редьці Тетяні (с.Дідовичі) та Анні Янчук (с.Пилиповичі) за музичні вітання.

Конкурс «Найкращий читач району - 2016» пройшов в надзвичайно дружній і по-святковому піднесеній атмосфері, пронизаний духом патріотизму, уособленням якого була Леся Українка. 

Перможці районного конкурсу продовжать боротьбу за звання найкращого читача України в обласному етапі, який відбудеться в Житомирській обласній бібліотеці для дітей.

Матеріал підготувала
завідуюча районною бібліотекою для дітей
Данюк О.Б. 

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
http://mail.nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/6287-najkrashchij-chitach-rajonu-2016#sigProGalleria5eb25d9a0e
joomlamodniyportal.ru