Друк

ТОВ «Спіко Груп» завершує процес «релокації»

.

2 лютого, начальник районної військової адміністрації Іван Туровський відвідав підприємство ТОВ «Спіко Груп», що релокується на Звягельщину з Харкова.

Підприємство майже 10 років успішно функціонує, має власне виробництво та  забезпечує робочими місцями багатьох людей. На жаль, 24 лютого 2022 року все змінилось. 

Аби зберегти підприємство, власник Володимир Поволоцький почав шукати шляхи та місця, куди переїхати. Закривати повністю виробництво у Харкові він не планує, вірить в перемогу та ЗСУ.

«Я вже говорив, що радий вітати на Звягельщині підприємство, що розвивається та створює нові робочі місця. Сьогодні мав можливість запевнитись, що процес налагоджування виробництва все ж йде до завершення. Бажаємо вам плідної роботи», – говорив Іван Туровський. 

Пан Володимир провів коротку екскурсію майбутнім підприємством, розповів про плани та показав зразки виробів. Деякі харківські співробітники вже у Звягелі та починають навчати робітників. Наразі на виробництві тривають ремонтно-налагоджувальні роботи і вже в березні планують розпочати працювати 24/7.

Деяке обладнання вже тут, інше – ще в дорозі, завдяки спільній програмі «Укрпошти» та «Укрзалізниці». 

У будівлях, де буде функціонувати «Спіко Груп», в одній частині приміщення буде цех, на другому поверсі адміністративні приміщення, їдальня та душові, інше приміщення слугуватиме складом для готової продукції.

Підприємство спеціалізується на виготовленні продукції торгової марки ТМ Кронопласт та виготовляє такі вироби:

·         сифони пляшкові для умивальників;

·         сифони пляшкові для мийок кухонних;

·         сифони прямоточні для мийок кухонних;

·         сифони для піддонів душових кабін;

·         сифони для ванн;

·         сифони спеціальні;

·         гофросифони;

·         гофротруби гнучкі з’єднувальні;

·         шланги заливні / зливні для пральних машин;

·         трапи сантехнічні;

·         арматура унітазна наповнювальна / зливна;

·         сидіння унітазні;

·         з’єднувачі гнучкі для унітаза гофровані-армовані.

Довідково:  За державною програмою «релокація», яка успішно працює на території Житомирської області, підприємства можуть виїхати в більш безпечні регіони України безкоштовно за допомогою «Укрпошти» та «Укрзалізниці». На початку березня уряд запустив цю програму. Її учасником може стати будь-яке підприємство, подавши заявку на сайті «Прозорро.Продажі». «Укрпошта» відповідає за підвезення обладнання до залізничної станції, а також забезпечує оперативне проходження блокпостів, оформлює транспортні накладні.