Друк

Засідання комісій ТБ та НС

.

Сьогодні, 02 лютого, начальник районної військової адміністрації Іван Туровський провів засідання комісії з питань техногенної, екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 На засідання комісії винесли такі питання:

про затвердження плану дій щодо підготовки до пропуску льодоходу, повені та паводків у 2023 році;

про стан пожежної безпеки в районі та заходи, що вживаються для попередження загибелі людей на пожежах;

про утворення добровільних формувань цивільного захисту у територіальних громадах;

про дотримання правил пожежної безпеки під час відсутності електричної енергії, зокрема в Пунктах незламності (пунктах обігріву), в тому числі правил експлуатації генераторів;

про заходи щодо запобігання загибелі людей на водних об'єктах району у 2022-2023 роках;

про затвердження комплексного плану заходів щодо збереження та розвитку фонду захисних споруд цивільного захисту району на 2023-2024 роки;

про затвердження паспорту ризику виникнення надзвичайних ситуацій на території Звягельського району на 2023 рік;

про затвердження плану роботи районної комісії з питань техногенної, екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на 2023 рік.

Активно обговорювали питання створення добровільних формувань цивільного захисту. Громади мають серйозніше віднестись до цього питання, адже – це безпека людей. Наразі, на території району утворено лише два таких підрозділи.

«Це питання є дуже слушним – хочеться, аби керівники громад більш відповідально до нього віднеслись. До лав таких добровільних формувань мають бути залучені вмотивовані та дисципліновані мешканці, які пройдуть навчання.

Також не менш важливим є питання пожежної безпеки. Особливо зараз коли через ворожі обстріли мешканці шукають джерела альтернативного живлення. Представники ДСНС оглянули кожен з Пунктів незламності та провели інструктаж з техніки безпеки. Хочеться звернути увагу мешканців району на власну безпеку. Є ряд випадків в області з отруєння газом через порушення правил експлуатації генераторів, туристичних балонів та пічного опалення.

Питання захисних споруд – за рік їх стало більше на понад 100 одиниць – це дуже плідна робота. Важливо, аби й надалі проводився облік споруд та збільшення їх фонду», – говорив у своєму виступі завідувач сектору цивільного захисту населення та оборонної роботи відділу житлово-комунального господарства, архітектури, містобудування, інфраструктури, цивільного захисту населення та оборонної роботи Юрій Левченко

 

 

 
Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
http://mail.nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/30-novini/13185-zasidannia-komisii-tb-ta-ns#sigProGalleria56c28ef2c1
joomlamodniyportal.ru