Друк

Звернення начальника Новоград-Волинської районної військової адміністрації Івана Туровського з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю

.

Шановні жителі району!

Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю. Цей день є нагадуванням про необхідність виявляти турботу і милосердя до людей з особливими потребами. У світі налічується понад мільярд людей з інвалідністю. На їхню долю випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.

 

Тому цей День – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед особами з інвалідністю, які потребують захисту та підтримки у непростий час для України, особливо сьогодні під час російсько-української війни. Особи з інвалідністю – не просто категорія людей. Це окремі життя. Окремі людські надії на те, що все буде добре.

Люди з інвалідністю є повноправними членами суспільства, які потребують трішечки більше уваги та піклування, створення відповідних умов.

Відзначення цієї дати – це привід задуматись над проблемами, з якими щоденно стикаються особи з інвалідністю, посилити увагу до захисту їх гідності, прав і благополуччя.

Бажаю кожній людині з особливими потребами витримки, мужності, оптимізму, достатку в оселях та віри у світле майбутнє,  можливості втілити в реальності ваші плани та задуми.

Дякую усім, хто опікується людьми з інвалідністю, адже надання їм щоденної підтримки й допомоги — реальний прояв милосердя, людяності та любові до ближнього.

 

Начальник Новоград-Волинської

районної військової адміністрації                                             Іван ТУРОВСЬКИЙ