Друк

Аналітика цін: огляд роздрібної та ринкової вартості продуктів

.

Війна вплинула абсолютно на всі сфери життя українців. На жаль, дуже відчутними стали й зміни у цінах на харчові продукти. Порівняно з початком цього року, ціни на ринках та у магазинах значно зросли.

 Практично на 100% зросла ціна на курячі яйця на ринку та більш ніж на сто в роздрібній мережі. Близько 50 грн додалось в ціні на куряче м’ясо, а це майже 85%.

Також високий приріст цін на крупи, найбільше здорожчала ячна та манна крупа, потім гречка.

На хліб ціни коливаються від 19 до 23 грн. Порівняно з початком року, ціна на нього збільшилась на 10%. Борошно найдешевше – 18 грн/кг. У січні цього ж року ціна була 14 грн/кг.

Ціна на цукор сягає 36 грн/кг максимум у роздрібній мережі, вона піднялась на 48%. Олія коштує від 55-70 грн, у роздрібній мережі ціна піднялась на 21,36%, на ринку – на 16,5%.

Молоко, сметана та сир в магазинах піднялись в ціні на 14,89%; 8,57%; 25% відповідно.

«Не зважаючи на ситуацію в країні, продуктів у магазинах вдосталь, на підняття цін суспільство реагує нормально. Паніки немає, усі з розумінням ставляться до цін. Рухаємось тільки вперед. Ворогу нас не зламати», – зауважив перший заступник  начальника районної військової адміністрації Юрій Оханський.