Друк

Зустріч очільника району з батьками-вихователями новоствореного ДБСТ Ємільчинської ТГ Новоград-Волинського району

.

Сьогодні, 1 серпня у Новоград-Волинській районній військовій адміністрації відбулася зустріч начальника Новоград-Волинської районної військової адміністрації Івана Туровського, заступника начальника Новоград-Волинської районної військової адміністрації Олександра Паламарчука та працівників служби у справах дітей РВА з батьками-вихователями Ольгою та Олександром Соляниками новоствореного дитячого будинку сімейного типу (ДБСТ) Ємільчинської територіальної громади Новоград-Волинського району.
Під час зустрічі було обговорено обов’язки батьків та в особі начальника районної військової адміністрації та батьків-вихователів підписано Договір про організацію діяльності дитячого будинку сімейного типу та влаштування дітей на спільне проживання і виховання.
Іван Туровській побажав прийомним батькам успіхів у нелегкій справі виховання дітей та подарував подарунок для вихованців ДБСТ.
Довідково:
Відомо, що у родину влаштовано на спільне проживання і виховання п’ять дітей, позбавлених батьківського піклування. Відтепер в сім’ї проживатиме 8 дітей, з яких троє рідних.
Дитячий будинок сімейного типу - окрема сім'я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.
Метою створення дитячого будинку сімейного типу є забезпечення належних умов для виховання в сімейному оточенні дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.
Держава забезпечує пріоритет сімейного виховання та створює умови для їх розвитку, надаючи сім’ям, які приймають на виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування матеріальну та соціальну підтримку.