Друк

#НеПали: рятувальники Житомирщини закликають не провокувати пожежі в екосистемах!

.

Як повідомляє Головне управління ДСНС України у Житомирській області, на території регіону знову почастішали випадки виникнення займань у природних екосистемах, так як суха вітряна погода сприяє збільшенню пожеж.

 

З початку поточного року вже виникло 632 таких загоряння, внаслідок яких вогнем пройдено понад 1170 га. Сюди входять лісові пожежі, займання торфу, а також сухотрав’я.

Найчастіше причинами подібних займань є людський фактор – адже траву підпалюють навмисно, або вона загоряється від кинутого недопалка чи не загашених багать. А суха та вітряна погода сприяє миттєвому поширенню вогню на значні площі. Часто пожежі розповсюджуються і на житлові та господарські будівлі. Також вогонь може перекидатися з відкритих територій і на лісові масиви.

Отже, доки триває пожежонебезпечний період, рятувальники Житомирщини закликають громадян не випалювати сухотрав’я, оскільки це не тільки завдає шкоди здоров’ю, а й руйнує природні екосистеми.

А у випадку виникнення будь-яких надзвичайних подій чи ситуацій терміново звертатися до Служби порятунку за номером «101»!