Друк

привітання начальника Новоград-Волинської районної військової адміністрації Івана Туровського з нагоди Дня Української Державності

.

Шановні жителі Новоград-Волинщини!


Прийміть найщиріші вітання із Днем Української Державності!
28 липня Україна вперше відзначає це загальнонаціональне свято, встановлене Указом Президента України з метою утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення, яке корінням сягає часів заснування міста Києва та розквітло за добу правління князя Володимира Великого.

 


У 988 році великий князь прийняв християнство як державну монорелігію, що стало для України цивілізаційним вибором. Християнство сприяло піднесенню культури, освіти, дало поштовх розвитку кириличної писемності.


Давня Русь успішно долучилася до загальноєвропейського культурно-релігійного простору. Її державотворчі традиції продовжили, зокрема, Галицько-Волинське князівство, Українська козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава гетьмана Павла Скоропадського, Карпатська Україна та сучасна Незалежна Україна.


Цього року День Української Державності особливо важливий для нас усіх. Ми не лише згадуємо національних героїв минулих часів, які робили все можливе і неможливе для утвердження Української Держави, сьогодні ми маємо сучасних героїв, які виборюють та захищають державність, незалежність та територіальну цілісність України у війні з російським окупантом.


Перед світлою пам’яттю предків, саме наше покоління має зберегти державу, за яку століттями проливали кров українці.


Переконаний, що лиха година скоро мине. Тож докладаймо спільні зусилля для завершення великої місії – зберегти, розбудувати та уславити нашу єдину Україну.
Нехай це величне свято вселяє гордість за увесь український народ, нашу країну, об’єднує всіх українців, дарує усім нам світлі надії, щоденні звершення та впевненість у завтрашньому дні.


Щиро зичу усім миру та злагоди, міцного здоров’я, щедрої долі, благополуччя і достатку у ваших оселях, мудрості і успіхів у справах та починаннях заради процвітання незалежної України та її народу.


У цей День ми всі маємо молитися за Україну, за її щасливе майбутнє, за її людей, що всіма силами підтримують єдину та неподільну країну!


І нехай у всіх добрих справах допоможе нам Бог!


Слава Україні!

 

Начальник Новоград-Волинської
районної військової адміністрації                                                Іван ТУРОВСЬКИЙ