Друк

Велике будівництво на Житомирщині: у березні цього року розпочнеться реконструкція житомирського аеропорту

.

Про це повідомляє Житомирська міська рада.

 

На реконструкцію аеродромного комплексу  у  бюджеті громади передбачено 50 млн грн. Інше джерело фінансування – державний бюджет в межах програми Президента України  «Велике будівництво».

«Незабаром буде підписано договір  про початок робіт, і у березні вже розпочнеться реконструкція аеропорту. Попри складну напружену ситуацію в країні потрібно втілювати інфраструктурні проєкти,  рухатися далі та розвивати громаду», — йдеться у повідомлені.

Злітно-посадкова смуга  буде продовжена  не до 2 100 м, як планувалося раніше, а до 2 500 м (наразі її довжина – 1650 м). Також у проєкт додали  будівництво інших об’єктів аеропортної інфраструктури, як-от: перону для вантажних літаків, радіотехнічного  обладнання,  улаштування світлосигнального  обладнання, розширення пасажирського перону тощо.

 

Нагадаємо, що в 2021 році на засіданні Кабінет Міністрів України схвалив відкриття міжнародного пункту пропуску через державний кордон в аеропорту “Житомир” для вантажного та пасажирського сполучення з постійним режимом функціонування та цілодобовим часом роботи.