Друк

Поліцейські Житомирщини провели понад 7,6 тисяч перевірок дотримання карантинних обмежень

.

З часу входу Житомирської області до «червоного рівня» епідеміологічного рівня небезпеки поліцейські зафіксували майже 2 тисячі порушень: склали 420 протоколів та винесли 1518 постанов за ігнорування правил карантину щодо людей. Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Житомирській області.

 

За ці дні поліцейські спільно з представниками Держпродслужби та органів місцевого самоврядування провели 7619 перевірок суб’єктів господарювання.

 

У результаті цієї роботи та інших заходів зафіксовано 1938 правопорушень, 1518 з них – це ігнорування громадянами вимог щодо використання засобів індивідуального захисту (ч. 2 ст. 44-3 «Порушення правил щодо карантину людей» КУпАП). Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді штрафу від 170 до 255 гривень.

 

Ще 420 адміністративних протоколів поліцейські оформили за ч. 1 ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. У цих випадках йдеться про порушення вчинені власниками та працівниками розважальних та торгівельних закладів, інших установ, перевізниками. Відповідальність у таких ситуаціях – штраф для громадян від 17 000 до 34 000 гривень і для посадових осіб – 34 000 до 170 000 гривень.

 

Нагадаємо, що працівниками Національної поліції України та Держпродспоживслужби за участі ЗМІ здійснюються спільні рейди щодо дотримання підприємцями Житомирської області карантинних обмежень «червоної» зони епідемічної небезпеки.

 

Під час перевірок особливу увагу правоохоронці приділяють наявності «зелених» COVID-сертифікатів як у надавачів послуг та продавців товарів, так і у покупців та відвідувачів закладів. Крім того, інспектори перевіряють наявність необхідних засобів захисту у приміщеннях, розмежування площі відповідно до діючих вимог, заповненість торгових залів, наявність дезінфікуючих засобів тощо.

 

Спільні рейди працівників Національної поліції України та Держпродспоживслужби стартували 02 листопада у Житомирі.