Друк

Участь в онлайн-нараді щодо підготовки та відкриття парків в рамках соціального проєкту «Активні парки — локації здорової України»

.

16 червня під головуванням заступника голови Житомирської облдержадміністрації Юрія Оханського була проведена нарада в режимі відеоконференції щодо підготовки та відкриття парків в рамках проєкту «Активні парки» за участю першого заступника голови райдержадміністрації Івана Туровського, головного спеціаліста відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту управління соціального-економічного розвитку територій Новоград-Волинської районної державної адміністрації Лілії Бобровської та заступника начальника відділу житлово-комунального господарства, архітектури, містобудування, інфраструктури, цивільного захисту населення та оборонної роботи райдержадміністрації Руслана Фіщука, керівників структурних підрозділів галузі фізичної культури та спорту районних, міських, селищних та сільських рад.
У ході наради було обговорено питання щодо готовності відкриття парків та пришкільних спортивних майданчиків в кожній територіальній громаді Житомирської області в рамках соціального проєкту «Активні парки — локації здорової України» з урахуванням усіх вимог Офісу Президента України.
Задля проведення для дорослих та дітей індивідуальних тренувань планується залучити такі основні елементи, як «шведська» стінка, комплекс турніків/гімнастичних брусів, лавка для виконання динамічних вправ, сходинки, а також зона (вільний простір) для створення координаційної лінії. Обов’язковою умовою є облаштування цього обладнання QR-кодом, аби кожен охочий міг перейти на спеціальний сайт та переглянути відеоуроки з вправами різного рівня складності.
Передбачається, що реалізація соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України» дозволить кожному громадянину самостійно займатись спортом за допомогою онлайнових завдань – у будь-який день та час доби.
Нагадуємо, що 22 червня 2021 р. в м. Києві має бути презентація цього проєкту за участю Президента України Володимира Зеленського, голів адміністрацій та відомих спортсменів, після чого даний проєкт має запрацювати по всій території України.